9. ledna 2009 • 18:17

Češi remizovali s Maďary

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští házenkáři remizovali na Novoročním turnaji v Plzni s favorizovaným Maďarskem 23:23. Domácí hráči dokonce sahali v duelu s účastníkem mistrovství světa po vítězství, ale nejlepší hráč zápasu Filip Jícha neproměnil v poslední minutě sedmimetrový hod.



Oproti prvnímu utkání se Slovenskem poslal dnes trenér Martin Lipták na palubovku hned od prvních minut trio zkušených opor Jícha, Filip, Kubeš a na levém křídle dostal příležitost Mičkal. A byl to právě kanonýr Kielu Jícha, který vstřelil první tři branky domácího týmu, hosté přesto šli do vedení 5:3, když dokázali skórovat ve vlastním dvouminutovém oslabení.

Při něm dvakrát neuspěl z křídla Filip, ale při další přesilovce již byl úspěšný. Čeští hráči měli také smůlu a za čtvrthodinu nastřelili třikrát břevno. Toho soupeř využil k zisku až čtyřbrankového vedení, poté co se třikrát v rychlém sledu trefil Nagy. Čeští hráči dělali i technické chyby, a tak ani spolehlivý výkon brankáře Galii, který dnes dostal přednost před Štochlem, nezabránil tomu, že poločas vyhráli Maďaři 14:10.

Českému týmu ale vyšel výborně vstup do druhých třiceti minut. Střeleckou taktovku pevně třímal Jícha, navíc dokázal svými přihrávkami i výborně uvolňovat na pivotu hrajícího Vraného. Domácí zlepšili obranu, byli v ní dostatečně důrazní a za ní předváděl Galia skvělé zákroky, což domácí využili k proměňování rychlých brejků.

Ve 44. minutě český tým vyrovnal a za další tři minuty již vedl 21:18. Několik technických chyb ale nabídlo šanci Maďarům a jejich zkušení hráči v čele se střelcem Ilyésem vyrovnali na 22:22. Jícha ještě vrátil svým devátým gólem Česku vedení, ale poté dvěma technickými chybami nabídl šanci soupeři a ten díky Iváncsikovi vyrovnal.

Půl minuty před koncem pak vybojoval důrazným průnikem Sklenák sedmimetrový hod, ale Jícha gól nedal. Rozhodnout tak mohl soupeř, jenže šanci mu zmařil dalším skvělým zásahem Galia. Při sedmnáctisekundové přesilovce se již domácí hráči k zakončení nedostali.

"Jsem spokojený. Nehodnotím ale ani tak výsledek. Hlavně bych chtěl vyzdvihnout vnitřní morálku týmu. Atmosféra v mužstvu je výborná, což kluci dokázali tím, že zvrátili špatně se vyvíjející souboj," řekl kouč Lipták. "První poločas nebyl tak dobrý, udělali jsme zbytečně moc technických chyb. Ve druhém jsme zlepšili obranu a výborný byl brankář Galia. Z rychlých protiútoků jsme dali pár jednoduchých gólů a myslím, že celkově jsme v útoku hráli zodpovědněji," dodal slovenský trenér.

Česko - Maďarsko 23:23 (10:14)
Sestava a branky ČR: P. Štochl, Galia - Nocar 2, Mičkal 1, Zdráhala 3, Vraný 4, Kubeš, Jícha 9, Filip 1, Sobol 2, Hynek, Říha, Mráz, Sklenák 1.
Nejvíce branek Maďarska: Ilyés 5, Eklemovics 4, Császár 4/2, G. Iváncsik, Gál a Nagy po 3.
Rozhodčí: Hájek, Macho.
Sedmimetrové hody: 0 - 2/2. Vyloučení: 1:5.
Diváci: 500.

Slovensko - Polsko 31:35 (18:17)

Tabulka
1. Česko 2 1 1 0 49:45 3
2. Maďarsko 2 1 1 0 53:50 3
3. Polsko 2 1 0 1 62:61 2
4. Slovensko 2 0 0 2 53:61 0

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud