4. března 2009 • 10:08

Tkadlec: I příprava se dá vyhrát

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Především jako přípravu bere kouč českých házenkářek Jiří Tkadlec start na 36. ročníku turnaje O štít města Chebu, který se hraje od čtvrtka do do soboty. Přesto by tradiční soutěž rád vyhrál.



Jeho svěřenkyně se na úvod střetnou se Slovenskem, v dalších zápasech je čekají Ukrajina a Polsko.

"Rádi bychom samozřejmě celý turnaj vyhráli, i když nebudeme v kompletní sestavě. Hrajeme v domácím prostředí a jakýkoliv výsledek bude mít vliv na psychiku hráček," uvedl trenér Tkadlec.

Turnaj v Chebu je pro národní tým součástí přípravy na kvalifikaci o evropský šampionát 2010 v Dánsku a Norsku, která se bude hrát nově ve skupinách. České reprezentantky se scházejí letos poprvé. Jejich poslední akcí byl v závěru loňského roku kvalifikační turnaj o účast na letošním mistrovství světa, z kterého se jim nepodařilo postoupit do play off.

V něm se naopak představí jiní dva účastníci chebského turnaje Slovensko a Ukrajina. "Bude to tady pro ně jedna z posledních ostrých prověrek před těmito zápasy," uvedl Tkadlec.

Od listopadová kvalifikace došlo v kádru k několika změnám. Citelná bude především neúčast Jany Simerské, která má problémy s koleny. Místo ní se představí méně zkušené Dominika Selucká a Alena Stellnerová.

"Zatím příliš šancí nedostaly. Ještě společně s Ivetou Luzumovou se je budeme snažit zabudovat do týmu," řekl český kouč. Pivotku Lenku Mouleovou a Michaelu Hrbkovou vyřadily studijní povinnosti.

"Na křídle se tak představí Marta Krouská z pražské Slavie," uvedl Tkadlec. V nominaci měl původně i tři pravé spojky, ale jedna z nich Alena Vojtíšková se omluvila. Místo ní byla povolána Luzumová, která je vůdčí osobností Písku. Do týmu se vrací brankařka Barbora Raníková, která měla na podzim potíže se zády.

Nominace českých házenkářek:

Brankářky: Kristýna Selicharová (IHF Västeräs/Švéd.), Barbora Raníková (DHK Olomouc), Markéta Doláková (Házená Jindřichův Hradec).

Křídla: Romana Tomečková, Kristýna Salčáková (obě DHK Olomouc), Jana Knedlíková, Marta Krouská (Slavia Praha) Spojky: Hana Kutlvašrová (všechny Slavia Praha), Lenka Kysučanová Lenka, Pavla Poznarová (obě HB Mety/Fr.), Michaela Budayová, Petra Růčková (obě HC Zlín), Iva Zámorská (Gjerpen Skien/Nor.), Klára Zachová (Fleury/Fr.), Iveta Luzumová.

Pivoti: Alena Stellnerová (obě Sokol Písek), Dominika Selucká (DHK Olomouc).

Program turnaje v Chebu:

Čtvrtek 5. března: 16:30 Ukrajina - Polsko, 18:30 Česko - Slovensko.
Pátek 6. března: 16:30 Slovensko - Polsko, 18:30 Česko - Ukrajina.
Sobota 7. března: 10:00 Ukrajina - Slovensko, 12:00 Polsko - Česko.

Vstoupit do diskuse
0
Skupina 1 (čtvrtfinále)
Články odjinud


Články odjinud