Ondřej Němec
13. února 2020 • 19:08

Trenér Kníže o další bitvě Muradova: Nejtěžší zápas v UFC, velká výzva

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mimořádně těžká výzva. Toho si je ohledně dalšího zápasu Machmuda Muradova velmi dobře vědom jeho trenér Petr „Monster“ Kníže. Na turnaji UFC 249, který se uskuteční 18. dubna v americkém Brooklynu, totiž jeho svěřenec uzbeckého původu stane v nejslavnější kleci proti americkému ranaři Karlu Robersonovi. „Bude to určitě Machův nejtěžší soupeř v UFC,“ přiznává kouč.



Veliký test zápasnických kvalit. Tak lze mluvit o souboji, který v dubnu čeká v oktagonu UFC Machmuda Muradova . Jeho protivníkem totiž bude Karl Roberson. Američan s bilancí devíti výher a dvou porážek. V nejslavnější lize zažil premiéru na konci roku 2017, od té doby stihl absolvovat šest duelů, čtyři z toho vítězně.

„Roberson bude určitě Machův nejtěžší soupeř v UFC. Dostal se tam z Contenderu (Dana White's Tuesday Night Contender Series – show, ve které si prezident UFC vybírá zápasníky), kde vyhrál KO za 15 vteřin,“ komentuje soupeře Petr „Monster“ Kníže, trenér Muradova, sám aktivní zápasník. „Původně chodil polotěžkou váhu, takže má velký silový fond, ze kterého často a rád čerpá. Jeho základ je boj v postoji, tudíž je to pro Machmuda dozajista velká výzva. Zápas je potvrzený, my pracujeme na taktice a Machovi začíná tvrdá příprava.“

Petr "Monster" Kníže (vlevo) udílí pokyny MMA zápasníkovi Machmudu Muradovovi
Petr "Monster" Kníže (vlevo) udílí pokyny MMA zápasníkovi Machmudu Muradovovi

Turnaj UFC 249, jehož se stane Muradov součástí, je jednou z neočekávanějších MMA akcí v tomto roce. Vygraduje totiž dlouho očekávaným střetem dvou velikánů lehké váhy, ruského šampiona Chabiba Nurmagomedova a Američana Tonyho Fergusona. Tato válka velikých jmen se měla uskutečnit v minulosti už několikrát, fanoušci bojových sportů jsou proto maximálně natěšení, že se tak konečně stane.

„To že budeme na UFC 249 nás samozřejmě velice těší, obzvláště za předpokladu, že hlavní zápas, zůstane nezměněn,“ říká Kníže. „Mě osobně tento duel zajímá nejvíce ze všech připravovaných titulových soubojů.“

Nedojde-li tedy k žádné změně, bude mít oblíbený bijec z Uzbekistánu unikátní příležitost, oslovit svým talentem mimořádně široké publikum.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud