Marek Stodůlka
12. února 2020 • 22:25

Muradov zná soupeře! Představí se na stejném turnaji jako Nurmagomedov

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Mach“ bude na očích. Uzbecký zápasník totiž absolvuje 18. dubna bitvu na turnaji UFC 249 v Brooklynu, který bude uzavírat očekávaný souboj Chabiba Nurmagomedova s Tonym Fergusonem. Proti Machmudu Muradovovi se postaví Američan Karl Roberson. „Je mi jedno, jaký je to turnaj, kde nebo kdo tam bude. Já mám jediný cíl, musím vyhrát,“ sdělil pro iSport.cz razantně Muradov.



Dvě vítězství v UFC a brilantní knokaut dostaly Machmuda Muradova do povědomí u mnoha fanoušků. Teď má však uzbecký bijec šanci proslavit své jméno ještě mnohem víc, představí se totiž na momentálně nejočekávanějším turnaji věhlasné organizace. Galavečer UFC 249 totiž zakončí bitva ruského šampiona Chabiba Nurmagomedova s Američanem Tonym Fergusonem, což je očekávané klání, k němuž se již mnohokrát schylovalo, nikdy se ale neuskutečnilo.

Muradova však nezajímá, na kterém turnaji bude bojovat. „Je mi jedno, jaký je to turnaj, kde nebo kdo tam bude. Já mám jediný cíl, musím vyhrát. Nic víc, nic míň,“ prohlásil stručně. Protivníkem Uzbeka bude Karl Roberson. Američan s bilancí devíti výher a dvou porážek. V nejslavnější lize světa se poprvé představil na konci roku 2017 a od té doby stihl absolvovat šest duelů, čtyři z toho vítězně.

Devětadvacetiletý kickboxer se na svět MMA adaptoval velmi rychle, první profesionální zápas absolvoval teprve před pěti lety, hned dva roky na to se objevil v show Contender Serier, kde prezident UFC Dana White hledá talenty. Roberson vyhrál a vysloužil si tak kontrakt.

Machmud Muradov je před dalším zápasem v UFC ve skvělé formě
Machmud Muradov je před dalším zápasem v UFC ve skvělé formě

Pro Muradova půjde o premiéru na číslovaném turnaji, zatím se představil pouze na turnajích UFC Fight Night v Kodani a ve Washingtonu, protože obě klání zvládl vítězně a navíc vždy předvedl divácky atraktivní výkon, odměnila jej UFC účastí na obrovské akci. Původně se měl přitom Uzbek představit v Brazílii, kde měl naplánovaný souboj s domácím Antoniem Carlosem Juniorem.

Brazilec se ale zranil, a tak se zápas zrušil. Místo března tak uzbecký bijec vlétne mezi osm stěn klece až v dubnu, vadit mu to ale nemusí. Šance vyšvihnout se před miliony fanoušků za měsíc čekání navíc určitě stojí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud