Ondřej Němec
24. ledna 2021 • 08:05

Muradov věnoval výhru dceři. Na UFC 257 mluvil ke světu česky

Vstoupit do diskuse
4
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak slíbil, tak udělal. Machmud Muradov už před odletem na Yas Island do Abú Zabí hlásil: „Jdu si pro vítězství!“ Podařilo se. Ostříleného amerického bojovníka Andrewa Sancheze zastavil ve třetím kole technickým knockoutem. „Děkuju moc všem z Česka, kteří mi fandíte. A tohle byla výhra pro mou dceru,“ řekl v češtině spokojený vítěz v přímém přenosu UFC 257.



Měl proti sobě soupeře, který se jen tak nedá. Andrew Sanchez odolával rychlosti a tvrdosti Machmuda Muradova až do třetí minuty posledního kola. „Překvap ho zadní rukou... Začni zadní rukou!“ křičel v průběhu bitvy na uzbeckého bojovníka Lukáš Bárta.

A právě hákem ze zadní ruky Muradov rozhodl duel. Po skvěle trefené ráně se soupeř doslova roztančil. Následovalo koleno a smršť úderů u pletiva, po které rozhodčí zápas ukončil.

Populárnímu zápasníkovi z Východu se tak podařilo ukořistit v hlavní světové lize už třetí výhru v řadě, druhou před limitem. Navíc krátce po výhře dal jasně najevo, že v UFC reprezentuje i Českou republiku. „Děkuju moc všem z Česka, kteří mi fandíte. Tohle byla výhra pro mou dceru,“ prohlásil česky Muradov v přímém přenosu.

Machmud Muradov s dcerou Rumií
Machmud Muradov s dcerou Rumií

Následně připomněl, že se jednalo o třetí duel, který dostal na poslední chvíli, neměl tak moc času připravit se na míru protivníkovi, přesto jej další výzvu zvládl na jedničku. Poprosil tak o zápas, na který dostane víc času, a můžou proti němu postavit kohokoliv.

Ještě předtím, než „Machovi“ zvedl rozhodčí ruku, stihl si spokojený bijec popovídat přes pletivo oktagonu s Danou Whitem, prezidentem UFC. A údajně mu řekl, aby ho začal sledovat na Instagramu a přidal se tak k více než milionu sledujících, kteří usměvavému Uzbekovi fandí. Vítězství nad Sanchezem nejspíš Muradova posune do top patnácti nejlepších bojovníků střední váhy UFC.

Vstoupit do diskuse
4
Aktuální události
Články odjinud