Ondřej Němec
14. dubna 2022 • 20:00

Tyson zhodnotil McGregora: Kvůli milionům se mu už nechce z postele

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Moc peněz zkazí každého bojovníka. Stará hláška, která platí. A podle žijící boxerské legendy Mika Tysona lze mluvit o „překrmení bohatstvím“ i v případě irského MMA dravce Conora McGregora. „Uděláte souboj za 40 milionů dolarů, za týden vám ty peníze přijdou. Pak je o dost těžší vůbec vstát z postele,“ řekl na vrub gladiátora Železný Mike.



Být nejlépe vydělávajícím sportovcem za rok 2021… K nezaplacení. Pokračovat dál v kariéře bojovníka už je ale o dost těžší. Tak lze hodnotit kariéru nejslavnějšího MMA zápasníka Conora McGregora.

Ten si za minulý rok podle časopisu Forbes vydělal závratnou částku 180 milionů dolarů (přes čtyři miliardy korun). Největší výdělek mu sice přinesl prodej podílu v palírně whisky Proper No. Twelve (150 milionů dolarů), každopádně patří dlouhodobě k nejlépe placeným sportovcům a mezi MMA gladiátory je doslova králem výplatních pásek. A nejspíš právě proto už coby bojovník není, čím býval a ztrácí motivaci. Myslí si to i legenda ringu Mike Tyson .

„S takovým stylem života je těžké být pořád připravený. Zkuste si odboxovat zápas za 40 milionů dolarů (903 milionů korun), a pak se o tom se mnou bavte,“ pronesl boxer v podcastu HotBoxin‘. „Uděláte souboj za 40 milionů, za týden vám ty peníze přijdou. Pak je o dost těžší vůbec vstát z postele, když vám řeknou, že za dalších šest týdnů máte znova bojovat. Pořád se pak ptáte: Za kolik to je? Dejte mi o pět mega víc.“

Tyson sám je příkladem toho, co dokážou s bijcem udělat peníze. Přestože si boxem vydělal desítky milionů dolarů, dokázal vše rozfofrovat. „Jsem největší alchymista. Prachy dokážu proměnit v ho*no,“ prohlásil v minulosti.

Peníze nikdy moc neřešil. V praxi to vypadalo například i tak, že si po divokém večírku v Las Vegas zapomněl tašku Louis Vuitton, v níž měl milion dolarů.

Ač tedy i Železného Mika peníze jako boxera zkazily, myslí si, že současné bojové sporty jsou jimi pohnuté mnohem víc. „Chtěl jsem toho druhého vždy zabít, vyhrát dramatickým způsobem. Byl jsem přirozený zabiják. Tihle chlapi jsou jen byznysmeni,“ řekl před časem o svých pokračovatelích Tyson.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud