Marián Šustr
18. února 2024 • 10:53

Šampion v bezvědomí. UFC ovládl finišer Topuria a vyzval McGregora

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Finišer opět zasadil KO a získal pás UFC. Ilia Topuria v Anaheimu uspal dominantního šampiona Alexandera Volkanovskiho, když ho trefil brutálním pravým hákem. Zatímco legendární Australan ležel v bezvědomí, „El Matador“ slavil první titulové vítězství pro Španělsko a Gruzii, které reprezentuje. „Conore McGregore, jestli máš ještě nějaké koule, utkáš se se mnou na prvním turnaji ve Španělsku,“ poslal výzvu hvězdnému Irovi.



Šok v UFC. Vyzyvatel z Evropy knockoutoval šampiona a vyzval největší hvězdu MMA. Ilia Topuria naplnil svou předpověď, když v Anaheimu rozhodl titulový zápas ve druhém kole a poslal nejdominantnějšího bojovníka světa do mdlob. Záhy poté pobídl vedení, aby uspořádalo premiérový turnaj ve Španělsku. Vzkaz ihned vyslyšel prezident organizace UFC a sdělil médiím, že už hledá vhodnou arénu.

Topuria psal historii. Prosadil se v jedné z nejnabytějších divizí světa, knockoutoval legendu a jako první přinesl pás UFC do Španělska a Gruzie. Obě země totiž reprezentuje. „Jsem neskutečně šťastný. I když vám nevěří, nepodporují vás a pochybují, jediný kdo ve vás musí věřit, jste vy sami! Věřte si, dřete do úmoru a dokážete cokoliv,“ vzkázal nově korunový šampion bezprostředně po zápase.

„Byl opravdu rychlý, měl ostrý úder z přední ruky a velmi dobrý pohyb na nohou. Překvapil mě,“ přiznal Topuria. „Taktiku jsem měl postavenou na delších kombinacích, které jsou pro něj hůř čitelné. To se vyplatilo,“ zhodnotil. Právě dlouhá boxerská série vedle k brutálnímu finiši.

Odveta v Evropě? Poražený je pro. „Slyšel jsem, že bude první turnaj ve Španělsku. Klidně bych si to s ním rozdal po druhé na jeho domácí půdě,“ vyjádřil se Volkanovski. „Byl jsem šampionem dlouho, přijímal jsem zápasy na poslední chvíli, vycházel jsem UFC vždy vstříc. Myslím, že si další šanci zasloužím,“ vysvětlil na po tiskové konferenci.

Šampion se druhé kapitole s Volkanovskim nebrání, vyhlíží ale střet s Conorem McGregorem i mladé vyzyvatele. „Conore McGregore, jestli máš ještě nějaké koule, utkáš se se mnou na prvním turnaji ve Španělsku,“ poslal Topuria Irovi vzkaz bezprostředně po triumfu. „Alex (Volkanovski) je dobrý člověk, takže mu klidně šanci dám. Ve stejnou chvíli ale cítím, že je čas posunout se dál a vyčistit zbytek divize. Přichází éra nových tváří, výzev a příběhů,“ vyprávěl španělsko-gruzínský bijec. „Bez ohledu na všechno ostatní mojí prací je bojovat. Střetnu se s kýmkoli, koho přede mě postaví.“

Šance na zápas s legendárním Irem jsou mizivé. Ten během několikaleté rekonvalescence výrazně nabral a do limitu 65,8 kilogramu by z největší pravděpodobností nedokázal shodit. Topuria i prezident UFC Dana White přiznávají, že nejpravděpodobnější scénář, je odvetný duel na stadionu ve Španělsku. Kartami může zamíchat i neporažený Rus Movsar Jevlojev.

Ilia Topuria brutálním pravým hákem uspal dominantního šampiona Alexandera Volkanovskiho
Ilia Topuria brutálním pravým hákem uspal dominantního šampiona Alexandera Volkanovskiho

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud