22. května 2015 • 23:11

Gladiátor Procházka opět ničil. Umlátil Poláka a věří si na UFC

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to ukázka obří síly a vůle po vítězství. České MMA opět obdivuje zápasníka Jiřího Procházku. Brněnský válečník, který šest z posledních sedmi zápasů vyhrál v 1. kole, v pátek večer na akci GCF 31 v Brně prodloužil skvostnou bilanci. Navíc proti vynikajícímu soupeři. Zkušeného polského veterána Michala Fijalku zničil během úvodního dějství tak, že sok odmítl pokračovat.



České MMA už několik let velebí schopnosti teprve 22leté mašiny jménem Jiří Procházka. A od pátečního večera se o jeho schopnostech začne určitě hodně diskutovat i v zahraničích. Může za to velkolepý triumf nad Polákem Michlem Fijalkou, který získal bojovník z brněnského Jetsaam Gymu na domácí půdě před zaplněným Boby centrem.

Procházka, šampion organizace GCF do 93 kg, si proti zkušenému soupeři, jenž má na kontě čtyři výhry z elitních turnajů KSW, vedl překvapivě suverénně. Zvládl tvrdé výměny v postoji a obstál i v boji na zemi. K tomu velmi přesně Fijalku zasahoval, při první příležitosti přebral iniciativu a rozhodl o největším triumfu kariéry. Duel totiž patřil podle odborných serverů k nejočekávanějším střetnutím května v Evropě.

„Děkuju všem za podporu, pojedu dál a budu se snažit být lepší a lepší,“ uvedlo po vítězství české eso, jehož snem je probojovat se do největší americké organizace UFC.

Po 13 triumfu kariéry ukázal, že to rozhodně není nesplnitelný cíl. Tím spíš, že nyní drží sérii osmi duelů bez porážky. Kromě jedné remízy ukončil všech sedm soubojů v kleci hned v 1. kole. Vždy ve velkém stylu. „Když vidím zápasy v UFC, mám z toho pocit, že bych s těmi borci mohl zápasit už teď,“ řekl již dříve svěřenec kouče Martina Karaivanova.

V UFC dosud bojovali jen dva Češi. Prvním byl známý „Terminátor“ Karlos Vémola, jenž po šesti zápasech a čtyřech porážkách nedostal novou smlouvu. Nyní hájí čest v těžké váze velká naděje Viktor Pešta, jenž má mezi elitou bilanci 1 vítězství a 1 porážky. Smlouva pro Procházku prý může přijít kdykoliv. Promotéři tvrdí, že ho od ní dělí jedna výhra. Překážkou by naopak mohly být menší zkušenosti ze zahraničí.

Galavečer GCF 31 nabídl celkem osm zápasů, z nichž hned sedm skončilo v úvodním dějství. Svůj duel překvapivě prohrál bývalý šampion do 70 kg David Kozma. Novým králem kategorie do 57 kg se naopak stal David Dvořák.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud