Ondřej Němec
6. září 2018 • 20:30

Zpověď bijce Procházky: Pral se na diskotékách, teď má kodex samurajů

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z rváče v respektovaného bojovníka. Tak by se dala popsat životní cesta Jiřího „Denisy“ Procházky, MMA bijce, který si získává obdiv v japonské organizaci Rizin. Dříve se pral po diskotékách, v současnosti zápasí před deseti tisíci fanoušků v obřích halách. Rozhodně už ale není tak výbušné povahy jako dříve. Svou energii dokáže skvěle soustředit na výkon v soubojích, v čemž mu prý zásadně pomáhá i kodex samurajů. O tom všem promluvil v dalším díle pořadu Fight!



V japonském Rizinu předvádí perfektní výkony. Své soupeře posílá k zemi s nebývalou rychlostí a tvrdostí. Jiří „Denisa“ Procházka je tak v zahraniční nejúspěšnějším MMA zápasníkem.

„Fanoušci na mě v Japonsku čekají hodiny před hotelem, aby mi předali dárek. Je příjemné vidět, že v těch lidech něco zanechávám,“ říká pětadvacetiletý bojovník z Moravy.

Procházka v pořadu Fight!: Fanoušci v Japonsku mě chtějí znát dopodrobna
Video se připravuje ...

Dříve býval bitkařem na diskotékách. Z toho už ale vyrostl. Pomohl mu prý kodex samurajů. „Otec mi zemřel v šesti letech a chyběl mi vzor,“ prozrazuje Procházka v dalším díle pořadu Fight! „Kodex Bushido mi dává neotřesitelnou pevnost, ze které mohu vždycky vycházet.“

O jeho zápasnických kvalitách nelze pochybovat, dostal i nabídku od nejslavnější ligy MMA světa, UFC. S díky však prozatím odmítl.

„Nabídku UFC jsme odsunuli,“ vysvětluje.  „Zatím to chci vysekat v Rizinu, abych se tam dostal do předních linií.“

A jak úspěšný bijec hodnotí české MMA?

„Někteří kluci jsou dost showmani. Hodně se soustředí na instagramový život a zapomínají na to, že by je měla naplňovat cesta bojovníka. Nikomu ale nemám nic za zlé,“ dodává Procházka s úsměvem.

Nejlepší český MMA bojovník Jiří Procházka odpovídá čtenářům online.
Nejlepší český MMA bojovník Jiří Procházka odpovídá čtenářům online.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud