27. srpna 2018 • 11:30

Procházka odpovídal: UFC nechávám stát, rád bych se utkal s Jonesem

Autor: tej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je nejlepším českým MMA bojovníkem vůbec. Jiří "Denisa" Procházka bojuje v japonské organizaci Rizin, kde se vybojoval slušné jméno, do UFC se proto přímo nehrne, jednou by se tam ale přeci rád dostal. Jaký je jeho vysněný soupeř a představí se někdy i v Čechách? Podívejte se, co všechno Procházka čtenářům odpovídal.



Pokora, respekt k soupeři a především precizní styl boje, který dokáže zaujmout. Když se zeptáte trenérů, fanoušků i ostatních bojovníků, kdo je nejlepším českým MMA bojovníkem, všichni označí právě Jiřího Procházku.

Ač se zatím nepodíval do zámořské UFC, dokázal se proslavit v Japonsku. Tam úspěšně bojuje v organizaci Rizin a chystá se na dalšího soupeře. Tím bude nováček v Rizinu Jake Heun, který má na svém kontě 11 výher a 7 porážek. Fanoušci tohoto soupeři ovšem nevidí rádi, místo toho doufají, že se podaří dojednat zápas s veteránem UFC Mirko Cro Copem. „Zápas s Cro Copem je v jednání, nejdřív ale musím zvítězit nad Jakem a potom se můžeme bavit o tomhle,“ prozradil.

Už dlouho se mluví o tom, zda se Procházka někdy podívá do UFC. Z českých bojovníků je to právě on, kdo k tomu má nejblíže, uspěchat to ale nechce. Kterého bojovníka ve své váhové kategorii považuje za toho nejlepšího? A už si vyhlédl svého vysněného soupeře, se kterým by rád poměřil síly? „Jon Jones. A to samé je i má odpověď na druhou otázku,“ má jasno.

Procházka kromě dotazů na UFC a Rizin odpověděl i třeba na to, kterou techniku má nejraději. „Boj beru komplexně. Takže všechny techniky jsou oblíbené,“ vzkázal. A co je na celém boji to nejtěžší? „Z bojového umění je dle mého nejtěžší dokázat udržovat tvrdost a jemnost technik, podle toho, jak přichází jejich potřeba.“

Procházka je ve svých pětadvaceti letech teprve na vzestupu, přesto už má jasno, co by rád dělal po skončení své profesionální kariéry sportovce. „Chtěl bych pracovat s lidmi a pomáhat jim v jejich rozvoji, co se týče jejich mentální stránky v boji a v přístupu k boji, ale to je ještě vzdálená budoucnost.“

Jiří Procházka

generál po bitvě, 27. srpna 2018
Ahoj Jirko, není ten tvůj box s rukama dole zbytečný risk?
Není, jen je třeba reagovat na 119 % BJP !!!! ! ! !
Tomáš Hromádka, 27. srpna 2018
Ahoj Jirko, četl jsem že jsi se bavil po zápase s Capelozzou s prezidentem Rizinu a říkal jsi mu, že potřebuješ kvalitního soupeře, aby jsi ze sebe dostal maximum výkonu. Je podle tebe takovým soupeřem Jake Heun se kterým budeš zápasit na konci září? Bude do konce roku zápas s CroCopem?
Ano, to jsem říkal. Avšak své soupeře si nevybírám já. Nad Jakem musím zvítězit a potom se můžeme bavit o případném zápase s Cro Copem.
Ondrej Dudek, 27. srpna 2018
Dobry den, mate nejajeho kouce nebo mentalniho trenera? A jak moc je podle Vas psychika ve sportu dulezita?
Nemám. A psychika je na prvním místě, jak ve sportu, tak v životě.
Ondrej , 27. srpna 2018
Mám malý osobní blog o cestě za lepším já. Existuje nějaká šance s tebou udělat rozhovor i když to není pro žádné velké medium? Je mi jasné, ze mas hodně nabitý rozvrh...díky!
Ano, existuje.
Ondra, 27. srpna 2018
Ahoj Deniso, sleduju tvoji cestu už nějakou dobu, jsi velkou inspiraci, za tohle dík! A otázka - když jsi trénoval s Gustaffsonem, vidíš tam nějaký skok mezi nim a napr. souperema z Rizinu, nebo myslíš ze už jsou všichni na podobne úrovni? Popr. v čem ten rozdíl cítis? BJP!
Ano, cítím tam rozdíl a rád bych se utkával hlavně s takovými soupeři. A rozdíl cítím hlavně v uvolněnosti boje a větším zvládnutím situací pod tlakem. BJP!!! ! ! !
Buldok, 27. srpna 2018
Ahoj Jirko, sleduješ fotbal? Máš v Čechách nějaký klub, kterému fandíš?
Ne.
Buldok, 27. srpna 2018
Ahoj Jirko, je podle tebe reálné uspořádat v Čechách opravdu kvalitní turnaj, něco na způsob Rizin gran prix, pochopitelně i s tvou účastí?
Určitě je to možné, myslím, že by to byla pecka.
Trinemor, 27. srpna 2018
Jirko na tvoje zápasy je radost koukat. Jen tak dál. Moc ti fandím.
Děkuji pěkně.
Shimak, 27. srpna 2018
Zdravim.da sa v cesko-slovensku z MMA slusne zit,alebo chodia chalani aj normalne do prace? Vela statstia
Na jisté úrovni ano, je třeba mít kolem sebe dobré známé.
Zbyněk, 27. srpna 2018
Ahoj Jirko, chtěl bych se zeptat jestli jsi někdy navštívil klub Aneri disco v moravském Krumlově, díky za odpověď a přeji hodně úspěchů.
Ano, hodněkrát.
Karel Kraut, 27. srpna 2018
Ahoj Deniso, který je tvůj nejoblíbenější úder či technika? A nejoblíbenější kombo, který dáváš? Díky a ať se daří.
Boj beru komplexně. Takže všechny techniky jsou oblíbené.
Filas, 27. srpna 2018
Ahoj Jiří. Předně ti chci poděkovat za tvůj přístup, jsi takovou bílou vránou v českém MMA. Motivuješ hromady lidí včetně mě. Chtel bych se zeptat, kolikrát už máš přečtenou Go rin no šó a jestli máš nějakou další oblíbenou knihu, co může člověku něco dát. Díky a jeď BJP!
Já děkuji. Knihu už znám vlastně zpaměti, takže ji už málokdy chytnu do ruky. Mě velmi ovlivnila kniha "Moc přítomného okamžiku" - Eckhart Tolle BJP!!! ! ! !
Petr, 27. srpna 2018
Ahoj,co znamena ta cislovka 119?At se dari
Jeden samurajský symbol. Děkuji.
Michal, 27. srpna 2018
Chtěl bych zacit s MMA a cca do dvou let si zkusit zapas v ringu, nikdy pred tim jsem nezapasil, je mi 37 let, zatim cvicim silove, mobilitu a flexibilitu. Jaky bys volil dalsi postup a je to vubec realny v mem veku, vezmou mi vubec nekde na zapas bez predchozich zkusenosti.
Jdi do toho a makej! Nic víc. BJP !!!! ! ! !
Lukáš, 27. srpna 2018
Ahoj Jirko, myslíš, že MMA jde tréninkem a odhodláním prostě naučit a vypilovat jako některé ostatní sporty, či je třeba ty bojové reflexy již mít prostě v sobě?? Myslím tak, aby ses dostal na TOP úroveň kam ty. Děkuji a přeji hodně úspěchů!!!
Ahoj, děkuji. A odpověď zní: ano, jen je třeba vědět, jak trénovat efektivně, kdy zabírat a kdy umět vypustit.
Schlengi, 27. srpna 2018
Aku vlastnosti na ľuďoch neznášas?☺
Když nedrží své slovo.
Mira Gorol, 27. srpna 2018
Dobry den. Co je pro vas z bojoveho umeni, nejtesi. Diky za odpoved.
Z bojového umění je dle mého pohledu nejtěžší dokázat udržovat tvrdost a jemnost technik, podle toho, jak přichází jejich potřeba.
Jirka, 27. srpna 2018
Ahoj, jsem tvůj velký fanda. Kdo je podle tebe ten úplně nejlepší zápasník v tvé váhové kategorii na světě a kdo je pro tebe nejvíc vysněný soupeř. Dík za odpověď
Jon Jones. A to samé je má odpověď na druhou otázku.
Jakub, 27. srpna 2018
Ahoj Jirko, chtel jsem se zeptat, jak nejlepe regenerujes, pri jake cinosti. Dekuji
Sauna, kryokomora nebo aktivní odpočinek (plavání, kolo, procházka).
Lukas, 27. srpna 2018
Ahoj, vim ze domaci pisecek moc neresis, ale napada te (krome tebe samotneho) nejaky Cech, ktery by v soucasnosti dokazal porazit Karlose Vemolu? A je zapas s Cro Copem opravdu predmetem jednani? Byla by to bomba. Dekuju za odpovedi a preju hodne stesti do dalsich zapasu. Skvele nas v cizine reprezentujes.
Co se týká Karlose, to neřeším. Zápas s Cro Copem je v jednání. Děkuji za podporu. BJP!!! ! ! !
Kuba, 27. srpna 2018
Ahoj Deniso, existuje varianta, že bys zápasil nyní v mezidobí i v Evropě, nebo jsi vázán výhradně u Rizinu? Díky a přeji ať se nadále daří, jdeš skvělým příkladem pro všechny zápasníky v ČR. A zdraví ať drží, bez toho to nejde..
Děkuji, o zápase na evropském kontinentu zatím nic neřeknu, jelikož mám naplánované zápasy v Rizinu.
Tomáš, 27. srpna 2018
Dobry den Jiri, chci se zeptat, jak ti chutna v Gourmet restaurant v Brne? Obcas te tam vidam, rad bych se s tebou vyfotil, ale nechci te rusit pri jidle. Jinak preji hodne uspechu v dalsim zapase, moc ti fandim! Si nejsympatictejsi CZ/SVK bojovnik a troufnu si rict, ze i nejlepsi!
Děkuji, v Gourmetu mi velice chutná, vaří tam prostá, ale výživná jídla a tak se tam stravuji často. Klidně za mnou přijď, můžeme si dát oběd, zvu Tě.
Rafa, 27. srpna 2018
Zdravim, vypadáte dost na Toma Hardyho, slýcháte na to někdy narážky? Ať se daří a ať Vás brzy vidíme v Ufc)
Občas jo. Děkuji, ať se daří.
Josef S., 27. srpna 2018
Chci poděkovat za doporučení knihy "Kniha pěti kruhu".. Chci se zeptat, jaká část knihy tebe samotného nejvíc osvítila..?
Občas jsem se zaměřil na jistou část knihy, ale nyní už ji beru jako celek a vnímám ji ze široka.
Jiří Paška, 27. srpna 2018
Jsi kral, sleduju tvuj velky postup v pred a drzim palce do budoucna. Muj dotaz: Vzdy me zajima u vsech sportu zvlaste tech bojovych (protoze cloveka prirozene limuje vek), jake mas uvahy a plany az bude koncit tvoje sportovni kariera ? Cili co idealne pracovne naplni tvuj zivot od 40+ ? Diky! J.
Chtěl bych pracovat s lidmi a pomáhat jim v jejich rozvoji, co se týká jejich mentální stránky v boji a v přístupu k boji, ale to je ještě vzdálená budoucnost.
Fanda, 27. srpna 2018
Ahoj, je nejaka sance te videt pristi rok na turnaji v Brne?
Uvidíme.
Shogun , 27. srpna 2018
Ahoj Jirko! Má otázka směřuje směrem k únavě. Když jsi v přípravě na zápas nebo i mimo ni, jak zvládáš únavu při takovém fyzickém výdeji jaký máš? Bereš nějaké doplňky typu Guarany či více kofeinu, taurinu? Nebo jednoduše únavu přecházíš? Jde mi o dlouhodobé udržení tohoto stavu (trénink jak silový tak technika, sparingy atd.). Protože ikdyž trénuji boj a 2x týdně jedu silovou přípravu, tak se cítím stále unavený. Díky za odpověď! Ať se daří, BJP!
Trénuji 2x denně a mezi tréninky je třeba se dobře stravovat a dát si třeba 20 minut spánku. Guaranu si dávám též, zrovna včera při nedělním BJP!!! tréninku jsem si ji dal, ale tyto stimulanty beru výjimečně, spíše je potřeba, aby se člověk snažil ovládnout svou vůlí energii těla a věnoval se tomu, co dělá v přítomné chvíli a nenechal mysl, aby mu brala energii.
KindlisPV1913, 27. srpna 2018
Čau Jirko ses borec jak hovado:))v Prostějově ti moc fandíme,máš skvělou cestu bez nejakejch blbejch keců kolem toho:)zajímalo by mě jak dlouho chceš ještě zůstat v rizinu?popr.mas vůbec zajem v blízké době přestoupit do ufc nebo bellatoru?zesekal bys je i tam:))hodně štěstí v kariéře,ať se ti dari..ne jak zbrojovce:)bjp
Děkuji za podporu. V Rizinu chci zůstat do té doby, dokud budu cítit, že to má ten pravý smysl. Co se týká UFC, to se teprve rozhodne. BJP!!! ! ! !
J. D. R. , 27. srpna 2018
Co je pro tebe v životě nejdůležitější?
Držet se Cesty za všech okolností.
Adéla, 27. srpna 2018
Jaký pocit máte když jdete do ringu.Chci se zeptat máte sebou nějaký talisman.
Pocit jako nastartovaný tryskáč :) Míval jsem, ale poslední dobou už chodím úplně prázdný, pouze s vírou v přítomný okamžik.
Milan, 27. srpna 2018
Ahoj Jirko, jak myslíš, že dopadne zápas Khabib vs. Conor?
Stojím za Conorem, tak věřím, že opět prosadí svůj styl boje.
Martin, 27. srpna 2018
Ahoj Jirko, na váš souboj s Karlosem zdřejmě nikdy nedojde každý jste pod jinou organizací, ale často jste spolu už spárovali on je wrestler ty postojář, zajímal by mě názor jak by vaše případné střetnutí vypadalo, kdo by měl navrch? Oba jste výtečný fighteři asi nejlepší v čechách (+ asi Pešta) tak kdo by vyhrál bitvu o nejlepšího Čecha? Plus kdo z mladých borců má největší předpoklady se prosadit v zahraničí a koho ty mezi Českými fightery uznáváš? Děkuji za odpovědi ať se daří jako doposud...BJP!!!
Ahoj, Karlose respektuji, a kdyby na to došlo, tak jdu zvítězit za každou cenu, uvidíme, jak se bude situace vyvíjet, zatím si jedeme každý to své. Uznávám všechny zápasníky a věřím, že spoustu z nich, když budou dál makat naplno, tak se dostanou do světových organizací. Díky BJP!!!! ! ! !
Tomáš Planý, 27. srpna 2018
Ahoj Jirko, japonsko super, ale budouci souper by mel porazit nejake jmeno nez dostane tebe, nejak nechapu duvod tohoto zapasu, ktery te nikam neposune. Jak se na to koukas ty? Nechtelo by to uz opravdu skocit do Top ligy, a dostat UFC do CR?
Ahoj, je to nezbytný mezník k tomu, abych se mohl utkat s jedním větším jménem. Každopádně ho nepodceňuji a pro mě je to zkouška obhajoby pozice, kde jsem.
JardaZN, 27. srpna 2018
ahoj Jirko,gratuluji k posledn velmi cenne vyhre a preju mnoho dalsich.Chci se zeptat momentalne zapasis v tehle organizaci,ale je mozno ze do budoucna bys menil organizaci ? Dostal jsi uz nabidku z UFC ? Co si myslis o tvym dalsim souperi ? Uvidime te nekdy v kleci v CR ?
Ahoj, děkuji. Ano, je to možné, UFC zatím nechávám stát. Můj nynější soupeř je postojař a celkem akční. Strategii už na něj máme a těším se na boj. V Česku v dohledné době zápasit nebudu, ale tuhle možnost nezavrhuji.
Adam, 27. srpna 2018
Ahoj Jirko. Pokud k tomu někdy dojde, tak v jaké váhové kategorii by si nastoupil v UFC? A máš v hlavě nějaké opravdu velké jméno se kterým by si chtěl jednou zápasit? Ať se daří chlape.
Ahoj, děkuji. Určitě v polotěžké, jak nyní zápasím. Klidně bych si to střihl s Jonesem.
Jan Budis, 27. srpna 2018
Ani nemám vyloženě dotaz, spíš chci vyjádřit obří respekt!!! I když možná :jak došlo na japonskou cestu?
Děkuji, oslovil mě manažer Rizinu po zápase s Evgenim Kondratovem a nabídku jsme přijali.
Radek, 27. srpna 2018
Cau Jirko, rad bych vedel kdy mas posledni jidlo pred zapasem a co si vetsinou davas? Je pravda, ze je lepsi jit do boje spise hladovy ? Dik
Jestliže zápasím v sedm hodin večer, poslední jídlo (například: ananas s vločkami, chia semínka s vodou) mám kolem druhé třetí hodiny.
Lukáš Rodriguez, 27. srpna 2018
Ahoj, Jirko.Líbí se mi Tvá úcta k soupeřům. To se jen tak nevidí. Respekt. Rád bych Tě viděl brzy v UFC, takhle naskočit koleno Cormierovi. To si dokážu představit. :)
Děkuji, ano úcta je zapotřebí. Když už si projdeš veškerou nenávistí, jakou mezi sebou zápasníci zbytečně mnohdy mají, tak bereš svého soupeře úplně jinak.
Medvěd, 27. srpna 2018
Přeji hodně štěstí.A chci se zeptat jak je to s titulovymy zápasy v Rizinu
Zatím tam není možnost probojovat se k titulovému zápasu, jelikož je to mladá organizace. Zatím pouze přes pyramidy je možnost se probojovat k pásu.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud