Ondřej Němec
2. května 2019 • 18:30

Proč se Vémola nebude bít v Rusku? Sejmuli ho při sparingu, nevěděl o sobě

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani český Terminátor nezažívá jen úspěchy a vítězství. Karlos Vémola musel zrušit zápas na turnaji v ruské organizaci RCC, před pár dny byl totiž tvrdě knokautován během tréninku. Odhaduje, že utrpěl i lehký otřes mozku. „Nevím, co se přesně stalo. Když jsem se probral, byl jsem úplně mimo, zbitej,“ prozrazuje třiatřicetiletý zápasník, pro něhož měl být souboj v Jekatěrinburgu významným kariérním krokem.



Smolné období. To právě prožívá nejpopulárnější český bijec Karlos Vémola. Ve středu 8. května měl nastoupit v hlavním zápase turnaje RCC (Russian Cagefighting Championship) proti tamnímu MMA hrdinovi Michailu Ragozinovi. Terminátor ale musel souboj zrušit, protože byl v pondělí knokautován během sparingu ve svém klubu London Shootfighters.

„Nevím, co se přesně stalo. Dostal jsem knokaut a měl jsem asi i lehčí otřes mozku. Mám oteklý zátylek a celkově zadní část hlavy,“ prozrazuje. „Trenéři tvrdí, že to byl jen wrestling, při kterém jsem dostal suplex (chycení soupeře okolo pasu a hození za sebe). Buď jsem tedy dopadl tak špatně na hlavu, nebo jsem dostal bombu. Nevím. Když jsem se probral, byl jsem úplně mimo, zbitej.“

Navíc se Terminátorovi připomněla i poraněná žebra, na která si nalomil před několika měsíci.

„Před zápasem bych se měl spíš šetřit, ale to je prostě náš tým London Shoot Fighters. Sparingy, sparingy, sparingy… I pár dnů před zápasem.“

Třiatřicetiletý bojovník z Olomouce zněl při popisu své aktuální situace opravdu sklesle. Zápas totiž považoval za mimořádně důležitý. Jednalo by se totiž o silnou zahraniční kartu ve sbírce Vémolových triumfů.

Galavečer bojovníků Night of Warriors. Karlos Vémola drží na zemi svého soupeře Prince Aounallaha
Galavečer bojovníků Night of Warriors. Karlos Vémola drží na zemi svého soupeře Prince Aounallaha

„Mohlo mě to posunout úplně někam jinam. Sice mám teď šňůru výher, ale jen doma v Česku,“ vysvětluje Terminátor. „Ale když nezačnu dělat zápasy se silnými soupeři v zahraničí, tak zůstanu jenom u nás, nikam jinam se nedostanu. Takže zrušení zápasu nikoho jiného neštve tak, jako mě,“ říká rozmrzele a předvídá, že jeho kritici budou určitě tvrdit, že se střetu s ruským ranařem vyhýbá záměrně. Tvrdili to i v případě, kdy před zhruba dvěma roky ze zdravotních důvodů zrušil souboj s Francouzem Princem Aounallahem. Toho přitom letos 6. dubna porazil suverénně na body 3:0.

Ač by tedy duel s Ragozin chtěl víc než kterýkoliv jiný, nastoupit do něj nemůže.

„Měl jsem ztrátu paměti a dodneška se mi točí hlava, když se třeba rozběhnu. Nemůžu kvůli tomu ani řídit, takže když někam potřebuji, jedu taxíkem,“ přibližuje svůj stav Vémola. „Doktor mi napsal, že nesmím mít žádný trénink po dobu jednoho měsíce. Jsem z toho hrozně naštvaný, ale musím si teď prostě odpočinout, nic jiného mi nezbývá. Je mi opravdu špatně.“

Uvědomuje si přitom, do jak nepříjemné situace se dostal. V Rusku měl v minulosti nastoupit už dvakrát. Zápasy ale prý vždy ztroskotaly na nedohodě organizace XFN s tamními promotéry. Bojovník z Olomouce tak tipuje, že nabídku z Ruska už možná nikdy nedostane.

Během rozhovoru Vémola překvapivě zmínil i svého rivala Patrika Kincla.

„No, stává se to. I když nemám rád Kincla, tak musím uznat, že se soustředí od ledna na zápas se mnou, ten mu shořel,“ říká s pochopením. „Pak se připravoval na zápas s Machmudem Muradovem, na ten taky nedojde. Dokážu teď pochopit o to víc, v jak nepříjemné je situaci.“

Další zápas čeká Vémolu nejspíš v červenci na turnaji jeho domovské organizace OKTAGON MMA na pražské Štvanici. Před přípravou na další souboj by si ale měl pořádně odpočinout, což je prý pro něj ale těžký úkol. „Neumím vypnout, vlastně moc nevím, co teď se sebou,“ přiznává populární gladiátor.

Vémola v pořadu Fight: o setkání s Gottem a brokovnici u hlavy
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

V XFN je hodně věcí špatně, přesto doufám, že se vzpamatují, říká Vémola v pořadu Fight!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud