Marek Stodůlka
11. září 2019 • 08:45

Nová výzva pro šampiona Procházku. Střetne se s bijcem z UFC

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejúspěšnější český MMA zápasník zná jméno příštího rivala. Jiří Procházka se 12. října představí na turnaji Rizin 19 v Ósace. Soupeřem mu bude brazilský veterán Fabio Maldonado, jenž už změřil síly i s králem těžké váhy UFC Stipem Miocicem. Český šampion se však o titulový opasek bát nemusí. Souboj se totiž neuskuteční v polotěžké divizi, domluvený limit je sto kilogramů.



Postaral se o největší úspěch v historii českého MMA, když v dubnu letošního roku získal titul ve váze do 93 kilogramů organizace Rizin. Jiří Procházka tehdy v odvetném duelu knokautoval Američana Muhammeda Lawala, čímž mu vrátil porážku z konce roku 2015.

Po šesti měsících čeká bojovníka z Hoštěradic první zápas kariéry, do kterého bude vstupovat jako šampion slavné japonské organizace.

Zástupci asociace na tiskové konferenci prozradili, že soupeřem šestadvacetiletého Čecha bude Fabio Maldonado. Zkušený Brazilec má na kontě 38 střetnutí, z nichž 25 vyhrál. Bojoval však proti oponentům z nejužší světové špičky. V kleci se utkal s legendárním Fjodorem Jemeljaněnkem nebo šampionem UFC Stipem Miocicem. Určitě tak nepůjde o jednoduchou bitvu, čehož si je vědom i sám Procházka.

„Já jsem rád, že mám pořádného soupeře. Je to pro mě výzva. Viděl jsem některé jeho zápasy a vím, že hodně vydrží. Je fakt houževnatej, dokáže zápasy otočit,“ uznává Maldonadovy kvality.

Jiří "Denisa" Procházka se stal šampionem Rizinu
Jiří "Denisa" Procházka se stal šampionem Rizinu

„Je to i příprava na další souboje, mám tady ještě poslední dva zápasy pod smlouvu, a pak bych se chtěl posunout někam dál,“ neskrývá šampion přání vystoupat do ještě vyšších pater světového MMA.

Zda bude český bijec Rizin opouštět jako držitel titulového opasku jasné není, nemusí ale mít obavy, že by ho ztratil už v říjnu. Maldonado totiž bojuje převážně v těžké váze, a tak se vzájemný duel uskuteční s domluveným limitem do sta kilogramů, nepůjde proto o titulovou bitvu.

Procházka o úspěchu v Japonsku: diváci ho hnali, pokřik nevysvětloval
Video se připravuje ...

Procházka v pořadu Fight!: Fanoušci v Japonsku mě chtějí znát dopodrobna
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud