Ondřej Němec
14. října 2022 • 23:45

Tři české prohry v KSW: Ani parádní Martínkův výkon rozhodčím nestačil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

V polském Novém Sadci se uskutečnil turnaj KSW 75, na kterém se představili i tři čeští reprezentanti. A všichni se vrátí domů s bodovou prohrou. Nejvíc tento výsledek překvapil v případě souboje Michala Martínka, který předvedl v drsné bitvě se zkušeným Polákem Danielem Omielanczukem velmi dobrý výkon. Podle rozhodčích to však bylo málo a triumf si připsal domácí bijec. Petra Částková prohrála na body duel s Polkou Adrianou Kreftovou. Stejným způsobem byl pokořen i David Martiník, jehož v kleci potrápil místní borec Kamil Szkaradek.



Skvělý taktický výkon, přesto nedostatečný. Michal Martínek v souboji se čtyřicetiletým veteránem Danielem Omielanczukem postupoval chytře. Průběžně měnil gard a trefoval kopy i údery. V tváři rivala byla brzy vidět krev. Jen v jednu chvíli Čech inkasoval úder, který jím lehce otřásl. Jinak měl ale situaci celou dobu pod kontrolou.

Rozhodčí však označili za vítěze domácí legendu. Na Martínkovi bylo znát podivení, přesto výsledek přijal.

Turnaj odstartovala ženská bitva, v níž se představila i česká zápasnice Petra Částková, která stejně jako Martínek trénuje v gymu Andrého Reinderse a má zkušenosti i z americké organizace Bellator. Při svém debutu v KSW se střetla s domácí bojovnicí Adrianou Kreftovou. I Částková si z Nového Sadce odváží porážku na body.

Nejinak je tomu v případě Davida Martiníka, ten už si v polské lize připsal třetí bodovou ztrátu, tentokrát mu ji uštědřil Kamil Szkaradek.

Za zmínku stojí i prohra bývalého KSW šampiona Tomasze Narkuna. Ten se do klece vracel poprvé od ztráty titulu polotěžké váhy a narazil přitom na Brazilce Luise Henriquea da Silvu, který ho knockoutoval kopem do brady ve druhém kole.

Brazilský vítěz s přezdívkou „Frankenstein“ se v roce 2019 utkal s Karlosem Vémolou, zápas tehdy prohrál po třech kolech na body. Tentokrát však stála štěstěna na jeho straně.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud