16. února 2011 • 19:18

Zraněného Kubicu nahradí u Renaultu Heidfeld

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0

Německý pilot Nick Heidfeld se stal oficiálním pilotem stáje formule 1 Renault pro úvodní závod v Bahrajnu. Zastoupí zraněného Poláka Roberta Kubicu, jenž těžce havaroval začátkem února v rallye a zřejmě přijde o celou sezonu.



Dnes Kubica podstoupil v nemocnici v Pietra Ligure třetí operaci, odborníci mu tentokrát spravovali pravý loket.Podle lékaře Franceska Lanzy trval zákrok bezmála osm hodin a byl velmi komplikovaný.

"Ten loket byl roztříštěný na tisíc kousků. Ale podařilo se nám dát ho dohromady," prohlásil Lanza.Zkušený Heidfeld tvoří závodní dvojici s Rusem Vitalijem Petrovem z Ruska. O svých kvalitách přesvědčil vedení týmu Lotus Renault při testech v Jerezu minulý týden, kdy předčil i bývalé mistry světa Fernanda Alonsa a Michaela Schumachera.



"Radši bych se vracel za jiných okolností, ale jsem pyšný na to, že jsem dostal šanci," uvedl Heidfeld.Třiatřicetiletý Němec v minulosti prošel týmy Prost, Sauber, Jordan a Williams.

Loni v září vystřídal v Sauberu Pedra de la Rosu, celkem startoval v 172 Velkých cenách. Přestože stanul již dvanáctkrát na stupních vítězů, na svůj první triumf stále čeká.


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud