16. dubna 2011 • 10:02

Vettel dominoval kvalifikaci, Webber vyhořel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mistr světa Němec Sebastian Vettel vybojoval pole position i pro třetí závod letošního seriálu formule 1 Velkou cenu Číny, v které bude útočit na třetí prvenství v sezoně. Kvalifikace na okruhu v Šanghaji naopak vůbec nevyšla jeho kolegovi z Red Bullu Australanovi Marku Webberovi, který skončil až osmnáctý.



Vettel dnes předvedl další suverénní výkon a porazil o 715 tisícin sekundy druhého Jensona Buttona. Třetí místo obsadil další Brit z týmu McLaren Lewis Hamilton, jenž za svým krajanem zaostal jen o 42 tisícin. Ve druhé řadě ho v neděli doplní Němec Nico Rosberg z Mercedesu, jenž dosáhl čtvrtým místem nejlepšího kvalifikačního výsledku v sezoně.

Druhý pilot Mercedesu sedminásobný mistr světa Michael Schumacher zažil naopak další propad. Německý veterán skončil v kvalifikaci čtrnáctý, nejhůře v tomto roce.

Jako poslední desátý prošel do závěrečné části kvalifikace Rus Vitalij Petrov, ale na konci druhé fáze zůstal stát se svým renaultem na trati a do boje o pole position vůbec nezasáhl.

Zatímco Vettel bude v neděli usilovat o páté prvenství za sebou v součtu s minulou sezonou, druhého člena Red Bullu Webbera čeká těžký boj z deváté startovní řady. "Mark měl ráno problémy s elektrikou a dalo nám velkou práci auto připravit. Začínali jsme od nuly, bohužel pneumatiky nebyly dostatečně zahřáté a nevyšlo to," uvedl šéf úřadujícího držitele Poháru konstruktérů Christian Horner.

Webber nebyl příliš spokojen se vstupem do sezony, kterou zahájil pátým místem v Melbourne a následně byl čtvrtý v Sepangu, v Šanghaji však bude mít ještě těžší pozici.

Kvalifikace na GP Číny, třetí závod MS vozů formule 1 v Šanghaji:
1. Vettel (Něm./Red Bull) 1:33,706, 2. Button 1:34,421, 3. Hamilton (oba Brit./McLaren) 1:34,463, 4. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:34,670, 5. Alonso (Šp./Ferrari) 1:35,119, 6. Massa (Braz./Ferrari) 1:35,145, 7. Alguersuari (Šp./Toro Rosso) 1:36,158, 8. Di Resta (Brit./Force India) 1:36,190, 9. Buemi (Švýc./Toro Rosso) 1:36,203, 10. Petrov (Rus./Renault) bez času.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud