Ivo Pospíšil
9. října 2012 • 18:02

Vývojáři Mercedesu jsou na padáka, soptí bývalý pilot

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V úvodu sezony se zdálo, že by mohli potrápit favority. Postupem času však stáj Mercedes i se svými jezdci Nicem Rosbergem a Michaelem Schumacherem spadla do průměru. A na její adresu proto létá kritika. „Ti, co postavili tento vůz, jsou na padáka,“ zlobí se i bývalý pilot Christian Danner.



Ten rozdíl se ukázal v poslední GP Japonska. Michael Schumacher bojující o desáté místo a tedy poslední bod s Danielem Ricciardem z Toro Rosso.

Naháněl ho několik kol, přesto ho předjet nedokázal. „Na rovinkách bylo velmi rychlé. Víc jsme z našeho vozu vytěžit nemohli,“ omlouvala se později odcházející legenda.

Jenže právě sestupná výkonnost Mercedesu rozohnila v Německu některé experty.

„Ti, co stavěli tento vůz, jsou všichni na padáka. Budují ho devět měsíců a pak zjistí, že jsou stejně tak rychlí jako Toro Rosso,“ zlobil se například Bildu bývalý pilot Christian Danner.

Rosbergovi totiž patří sedmé místo (93 bodů) a Schumacherovi dokonce třinácté (43 bodů). Danner si proto slibuje, že v týmu nastanou změny.

Ty by měl rozpoutat zejména Niki Lauda, který nedávno do stáje přišel coby jeden z poradců.

„Moc dobře ví, proč do Mercedesu přišel. Bude se podílet na některých změnách. A myslím, že další kroky se budou týkat hlavně personálního obsazení,“ předvídá Danner.

O to více, když se do týmu chystá v příštím roce Lewis Hamilton.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud