Jiří Uhlíř
16. října 2013 • 14:29

Jsem připraven Vettela porážet, říká Ricciardo, který nahradí Webbera

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vettel, Vettel, Vettel… F1 se klaní německému pilotovi už tři roky a v letošní sezoně je ještě suverénnější. Daniel Ricciardo se ho však nebojí. Australský pilot v příštím roce nahradí v Red Bullu jeho krajana – Marka Webbera. „Chci Sebastiana porážet a tým mi v tom bránit rozhodně nebude,“ vzkázal Ricciardo.



Jezdí za Toro Rosso a jeho nejlepšími výsledky ve formuli 1 jsou dvě sedmé příčky v Číně a Itálii. Přesto si čtyřiadvacetiletého Australana mistrovská stáj Red Bull vybrala jako náhradu za Webbera. Ricciardo je pracovitý, inteligentní, má potenciál. „Není větší výzvy než soutěžit s nejlepším a mít za týmového kolegu Vettela. Tvrdě pracuji, jsem připravený,“ tvrdí Ricciardo, který je v F1 třetím rokem a celkem odjel 46 závodů.

Troufá si i na Vettela, který v letošním roce útočí na čtvrtý titul a vyhrál pět závodů za sebou. „Můžu ho porážet. Pokud bude auto stejně silné jako v posledních letech, chtěl bych určitě bojovat o umístění na podium,“ prohlásil Ricciardo pro Autosport. Rozhodně se nebojí, že by nedostal stejnou příležitost jako Vettel, stáj Red Bull ho brzdit nebude. „Ano, řekli mi, že pokud budu rychlý a dokážu vyhrát, nebudou mi v tom bránit,“ věděl nadějný australský pilot.

V roce 2010 upoutal výkonem během testů pro nováčky F1, když v Abú Dabí dokázal zajet rychlejší kolo než Vettel. „Ano, jsem si jistý, že udělá v příštím roce vše, aby mě porážel,“ přiznal Vettel, pro kterého nebude výměna žádná velká změna. „Opět se budu měřit s Australanem.“

A například Sergio Pérez si je jistý, že Ricciardo nebude potřebovat na aklimatizaci u Red Bullu dlouhou dobu. Od začátku prý bude pro Vettela hrozbou. „Důležité je, aby přišel se správným postojem pro svůj tým. Daniela znám velmi dobře a myslím, že má správný postoj, aby se s tím popasoval,“ dodal Pérez, který v letošním roce závodí za McLaren.

Ricciardo už navštívil sídlo Red Bullu. V britském Milton Keynes si vyzkoušel sedadlo, aby mohlo být namontováno do monopostu. Jenže už s tímto vznikl problém: „Mám moc široké boky,“ smál se Ricciardo. „Není to kvůli zadku, je to genetické. V Toro Rosso museli kvůli tomu kokpit rozšířit.“

Daniel Ricciardo jezdí za Toro Rosso, od příští sezony bude součástí mistrovské stáje.
Daniel Ricciardo jezdí za Toro Rosso, od příští sezony bude součástí mistrovské stáje.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud