6. října 2009 • 14:38

Výrobce strojů značky KTM po sezoně končí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výrobce strojů značky KTM se po této sezoně stáhne po sedmi letech z mistrovství světa v závodech silničních motocyklů.



Vedení rakouské firmy dnes oznámilo, že i s ohledem na hospodářskou krizi změní strategii v oblasti silničářského motocyklového sportu a zaměří se na výchovu talentů a produkci motocyklů blížících se sériovým strojům. Uvedla to agentura APA.

Už v červnu značka KTM, jež letos slaví tituly například v MS v motokrosu (Marvin Musquin/MX2) či enduru (Jonny Aubert/E2), oznámila odchod z Rallye Dakar, které v posledních letech dominovala. Tam to ale vysvětlila změnami technických pravidel, ke kterým přikročili pořadatelé maratonské soutěže.

Do silničářského MS se KTM zapojila v roce 2003 a v jednu chvíli měla stroje ve všech třech mistrovských kubaturách. V MotoGP úspěchy neslavila a vloni opustila i čtvrtlitry. Ve třídě do 125 ccm ale tovární tým slavil celkem 22 vítězství a 46 umístění na stupních vítězů, v roce 2005 triumfoval v Poháru konstruktérů.

Letos barvy týmu hájí Španěl Marc Marquez (celkově 8.) a Američan Cameron Beaubier (29.).Rakouský výrobce naproti tomu například zachová vlastní sérii závodů Rookies Cup pro talentované jezdce, kterému letos vévodil šestnáctiletý Čech Jakub Kornfeil.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud