28. srpna 2010 • 12:19

Abraham má po pádu v Brně stále problémy

Autor: ČTK, tbl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Motocyklový jezdec Karel Abraham má po pádu v Brně a otřesu mozku stále zdravotní potíže a jeho start v nedělní Velké ceně USA je ohrožen. V pátečním volném tréninku na okruhu v Indianapolis absolvoval čtrnáctý muž průběžného pořadí mistrovství světa třídy Moto2 pouze dvanáct kol. Poté ho otec a šéf týmu Karel Abraham starší z trati stáhl.



"Nejprve si Kája stěžoval, že se nemůže na jízdu zkoncentrovat a má strašně pomalé reflexy. Tak jsme se rozhodli ho nechat trénink v pomalejším tempu dokončit. Nakonec jsem ho ale zastavil a šli jsme na mobilní kliniku," uvedl Abraham starší v tiskové zprávě týmu Cardion AB.



"Neurologicky by měl být v pořádku, ale protože prodělal v Brně desetisekundové bezvědomí, mohou problémy s koncentrací trvat delší dobu. U každého člověka je to jiné. V sobotu to ve druhém volném tréninku ještě zkusí, a pokud to nepůjde, tak startovat nebude," řekl otec dvacetiletého jezdce, který má v příští sezoně namířeno do MotoGP. "V Brně pak absolvuje další vyšetření a uvidíme. Rozhodně nechceme riskovat, všechno má před sebou," dodal.

Abraham upadl před dvěma týdny na Masarykově okruhu v kvalifikaci a kvůli otřesu mozku ho lékaři nepustili na start Grand Prix České republiky. Ani čtrnáctidenní odpočinek před jedenáctým podnikem mistrovství světa v USA mu nepomohl zcela se zbavit problémů.

Druhý český účastník Moto2 Lukáš Pešek zajel v pátek čtrnáctý nejlepší čas. Jakub Kornfeil obsadil v nejslabší kubatuře do 125 ccm patnáctou pozici.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud