14. července 2012 • 20:09

VIDEO: Poslední zatáčka před smrtí. Na Rallye Bohemia zemřel navigátor

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | FOTO | Třetí rychlostní zkouška letošní Rallye Bohemia skončila tragedií. Ze zatím neznámých důvodů vůz posádky Martin Semerád - Bohuslav Ceplecha vyletěl z trati a narazil do stromu. Semerád vyvázl s poraněnou klíční kostí, pětatřicetiletý navigátor Ceplecha však svým zraněním podlehl při letu vrtulníkem do nemocnice.



Záběry diváků přitom ukázaly, že ještě poslední ostrou zatáčku před havárií zvládli pilot se spolujezdcem bravurně.

Video jednoho z přihlížejících zobrazuje poslední vteřiny předtím, než Semerád s Ceplechou zmizí za horizontem a havarují.

První spekulace hovořily o tom, že nehodu způsobila voda na trati, ze záběrů je však jasně patrné, že asfalt byl nedaleko před místem nehody takřka suchý.

Nejpravděpodobnější příčinou vylétnutí z tratě je tak příliš vysoká rychlost.

VIDEO: Poslední ostrá zatáčka, kterou posádka Semerád - Ceplecha projížděla před havárií



Redaktor deníku Sport jen pár hodin po tragédii projel několik stovek metrů trati, jež předcházely samotnému místu nehody. Před poslední zatáčkou do aleje, kde Ceplechův vůz narazil do stromu, ho však zastavili pořadatelé.

Redaktor deníku Sport projel trasu závodu až těsně před místo, kde došlo k nehodě
Video se připravuje ...

Bohuslav Ceplecha je 12. mrtvým českým závodníkem rallye za posledních deset let a druhou letošní obětí. Letos v květnu na následky zranění při Rallye Český Krumlov zemřel navigátor Aleš Zimolka.

Vůz s posádkou Semerád-Ceplecha nejdřív narazil čelně do stromu na pravé straně a poté se odrazil na levou stranu silniceFoto Sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud