28. dubna 2016 • 18:42

Ostrá premiéra pro Štajfa. Na Rallye Šumava debutuje se Škodou R5

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po letech v Subaru vyměnil stroj a s novou Škodou R5 vyhlásil ambiciózní cíle. „Je to lákavé pokračování mé kariéry,“ řekl Vojtěch Štajf, sní o umístění v top 5 a v pátek stejně jako jeho tým Racing 21 zažije závodní premiéru. V Rallye Šumava bude jedním z osmi závodníků, který se s tímto prototypem škodovky představí.



Těší se. Je to pro něj nová motivace. Nová výzva.

„Původně se jednalo o myšlenku pouze jednorázového startu s vozem kategorie R5. Jediný závod však pro mě nebyl tou pravou sportovní výzvou. Zúčastnit se soubojů v absolutním pořadí domácího mistrovství je lákavým pokračováním mé jezdecké kariéry,“ přiznal jíž před startem sezony Vojtěch Štajf.

A tak do sezony 2016 přišel s ambiciózním plánem. Spolu s miliardářem Karlem Janečkem založil tým Racing 21 a hodlá bojovat o umístění v top 5. „Věřím, že i díky mému spolujezdci Františku Rajnohovi se oba nového úkolu zhostíme se ctí a špičková technika v podobě vozu Škoda Fabia R5 nám to trochu usnadní,“ uvedl Štajf.

Páteční start Rallye Šumava, úvodního podniku letošní sezony tak pro něj bude novým začátkem. Spolu s ním se navíc s podobným strojem představí dalších sedm jezdců. Včetně úřadujícího šampiona a pilota továrního týmu Jana Kopeckého.

„Pro Vojtu to třeba bude první závod s tímhle autem, takže to bude mít trochu složitější,“ přiznal Kopecký a hodnotil i dál: „Rozhodně však nesmíme podcenit Pavla Valouška, který už vloni jel s tím dvojlitrem pěkně a letos s R5 byl třetí v Maďarsku. Bude rozjetý a jsem rád, že ti kluci tady jsou. Snad ta skupina, která bude bojovat o ty nejvyšší příčky, bude početná,“ dodal Kopecký.

Video týmu Racing 21 před startem Rallye Šumava
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud