4. dubna 2014 • 12:20

Fantastická zpráva! Schumacher nabývá vědomí a probouzí se

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po třech měsících v kómatu a vážném zranění hlavy dělá legendární německý pilot formule 1 Michael Schumacher pokroky. Jeho manažerka dnes uvedla, že chvílemi nabývá vědomí a probouzí se. Sedminásobný šampion měl nehodu na lyžích 29. prosince, od té doby je udržován v umělém spánku v nemocnici v Grenoblu.



Michael Schumacher a jeho vítězné gesto!Foto Profimedia.cz
"Michael dělá na své cestě pokroky. Vykazuje známky probouzení a vědomí," uvedla manažerka Sabine Kehmová v prohlášení.

Další podrobnosti o jeho zdravotním stavu odmítla sdělit, s ohledem na soukromí bývalého závodníka i celé rodiny.

"Prosíme veřejnost o pochopení, proč nechceme zacházet do detailů. Kvůli jeho rodině a také proto, aby mohl i tým odborníků v klidu dále pracovat," dodala Kehmová.

Pětačtyřicetiletý Schumacher upadl na konci loňského roku při lyžování v neupravené části sjezdovky v Méribelu a hlavou se udeřil o kámen. Po dvou operacích v mozku je v kómatu už 96 dní, s jeho probouzením lékaři pozvolna začali 30. ledna.

Před třemi týdny přišly první povzbudivé zprávy, že Schumacher na snahu o probuzení a snížení množství léků reaguje. Dnes jeho manažerka vzbudila další optimismus.

"Všichni stojíme při něm během jeho dlouhého a těžkého boje, a společně s celým týmem v nemocnici stále věříme," uvedla Kehmová.

Vítěz 91 Velkých cen je držitelem řady rekordů v závodech F1. Kariéru podruhé a definitivně ukončil po sezoně 2012. Naposledy závodil za stáj Mercedes, která mu věnovala úvodní triumf Nica Rosberga v této sezoně v Melbourne. Na okruhu v Bahrajnu, kde se bude závodit v neděli, po Schumacherovi pojmenovali první zatáčku.

Z Bahrajnu také přišly bleskové reakce na dnešní zprávy o tom, že se Schumacherův stav zlepšil. "Michaeli, jsi v našich srdcích. Bojuj dál tak, jak to umíš jen ty," vzkázali například členové Mercedesu přes twitter.

Toto je nejbližší popis pádu Michaela Schumachera, po kterém leží v komatu.
Toto je nejbližší popis pádu Michaela Schumachera, po kterém leží v komatu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud