Ivo Pospíšil
27. září 2013 • 12:54

Žádná Velká pardubická. Zlatá Přilba věří ve větší návštěvnost

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Vloni to byla pořádná kolize: Nejslavnější domácí závod na ploché dráze se termínově křížil s nejslavnějším tuzemským dostihem. A oba na tom tratili. Letos však pořadatelé Zlaté přilby uspořádali svůj podnik dříve – tento víkend. K jubilejnímu 65. ročníku přilákali hvězdy jako Grega Hancocka či Darcyho Warda a doufají ve větší návštěvnost.



Nejstarší závod na ploché dráze slaví pětašedesát let! Tradiční Zlatá přilba v Pardubicích dnes odstartuje závodem juniorů (Zlatá stuha) a slibuje napínavou podívanou plnou velkých jmen.

A věří v co nejnabytější ochozy. I proto, že se termín závodu nekoliduje s Velkou pardubickou, tak jako tomu bylo vloni.

„Po loňském fiasku, jsme napsali dopis na FIM, že chceme jet na konci září. Máme tam tedy tento termín,“ přiznal organizátor závodu Evžen Erban. „Chtěl bych, aby tady tak bylo nad třicet tisíc lidí,“ vtipkuje pak o vysněné návštěvnosti, avšak dodá: „Kdyby přišlo patnáct tisíc lidí, byli bychom spokojení,“ doplnil.

Takhle se jelo finále Zlaté přilby 2012

V boji o diváky zachovávají i vstupné, které se pro hlavní závod pohybuje v rozmezí 100 – 900 korun. „Pět let jsme nezdražili vstupné, ač je DPH proti nám. Diváky však potřebujeme,“ říká tiskový mluvčí Zlaté Přilby Petr Moravec a Erban ho doplňuje: „Radši více diváků za menší peníze než poloprázdný stadion za víc peněz.“

Jubilejního 65. ročníku Zlaté přilby se sice nezúčastní Aleš Dryml (neboť závod pro změnu koliduje s posledním dílem ME), zato na vítězství zaútočí světové hvězdy v čele s dvojnásobným mistrem světa Gregem Hancockem.

„To je kvalita sama o sobě, výborný závodník a oblíbený sympaťák,“ ví Erban. „Zlatá přilba je stále pro spoustu závodníků lákadlo, takové už možná neexistuje. Kdo má Přilbu, tak něco znamená,“ dodal.

Program Zleté Přilby

Pátek 17.00 FIM FLAT TRACK CUP – 39. Zlatá stuha juniorů
Sobota 15.00 Finále mistrovství světa družstev juniorů
Neděle 13.00 65. Zlatá přilba města Pardubice

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud