28. ledna 2018 • 14:11

Podmol vstoupil do MS ve freestyle motokrosu 4. místem v Basileji

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Freestyle motokrosař Libor Podmol vstoupil do nové sezony čtvrtým místem v úvodním závodu mistrovství světa v Basileji. Druhý Čech na startu Petr Pilát do finálové jízdy nepostoupil a celkově byl sedmý. Z vítězství se radoval úřadující šampion Maikel Melero ze Španělska.



"S výkonem jsem spokojený. Nečekal jsem, že pojedu s takovou lehkostí. Zároveň jsem nečekal, že mě rozhodčí dají až na čtvrté místo," řekl Podmol, který poprvé závodil na motocyklu Husqvarna.

Třiatřicetiletý český reprezentant obsadil v loňském roce v MS druhé místo a letos ohlásil útok na titul. K tomu však musí porazit Melera. "Po zhlédnutí jeho jízdy mě rozhodnutí rozhodčích opravdu překvapilo, v Basileji provedl dvě chyby, což se v bodování mistrovství světa neodpouští. Nebo by nemělo. Po úvodním závodě byli mezi jezdci a rozhodčími velké dohady," uvedl Podmol, mistr světa z roku 2010.

Trať ve Švýcarsku je náročná, aréna v Basileji totiž patří k nejmenším z celého seriálu MS. "I kvůli tomu jezdci dělali chyby, já jsem neudělal žádnou. Je vtipné, že dva rozhodčí mě dali na druhé místo, dva z nich na třetí a jeden na páté. Celkově to dalo však čtvrtou příčku. Jestli ale domů nevezu pohárek, to mě až tak netrápí. Já totiž jezdím hlavně pro sebe a moje fanoušky, ne pro rozhodčí," dodal Podmol.

Seriál MS bude pokračovat 16. a 17. února závody v Berlíně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud