22. října 2010 • 11:29

Trénink na novou GP Koreje vyhrál Webber

Autor: čtk, ab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Australan Mark Webber z Red Bullu byl nejrychlejším pilotem úvodních tréninků na premiérovou Grand Prix Koreje formule 1. Vedoucí jezdec průběžného pořadí seriálu stanovil ve druhé části traťový rekord časem 1:37,942 minuty a byl o téměř dvě desetiny rychlejší než druhý Fernando Alonso z Ferrari.



Zahajovací jízdy monopostů v královské automobilové třídě sledovali korejští fanoušci na okruhu v Jon-kam s toaletním papírem v uších.

Třetí příčku obsadil Lewis Hamilton z McLarenu, který ovládl úvodní trénink, v něm si však piloti zvykali na novou trať a jejich časy byly zhruba o tři vteřiny pomalejší. "Postupem času se to zlepšovalo. Bylo to stejné pro všechny a postupně jsme začali z časů ukrajovat," řekl Webber.

Mark Webber na nové trati v KorejiFoto ČTK/AP

Čtvrtý byl Polák Robert Kubica z Renaultu, pátý čas zaznamenal navzdory technickým potížím úřadující mistr světa Jenson Button. Pilot McLarenu přitom zmeškal většinu druhého tréninku, když se mu přehřál motor a v boxech museli jeho vůz uhasit hasicími přístroji. Němec Sebastian Vettel z Red Bullu, který se dělí o druhé místo pořadí šampionátu s Alonsem, skončil sedmý.

První den se neobešel bez potíží. Podle agentury AP si piloti stěžovali zejména na klesání trati v předposlední zatáčce, kde není vidět, zda vůz před nimi brzdí a chce zajet do boxů. "Je to hodně na hraně. Piloti, co pojedou do boxů, budou pomalejší než ostatní. Takže při předjíždění to tam bude dost náročné," uvedl Vettel.



Okruh, který Mezinárodní automobilová federace FIA schválila před deseti dny, se nevyhnul ani stížnostem z řad fanoušků. Když se otevřely brány areálu, dělníci na tribunách stále přidělávali sedačky a příznivcům se nelíbily ani vysoké ceny.

Tričko v obchodě se suvenýry vyšlo podle agentury Reuters na 60.000 wonů (asi 930 korun), špunty do uší pak na 5000 wonů, což je zhruba desetinásobek běžné ceny, a tak se je většina fanoušků rozhodla nahradit srolovaným toaletním papírem nebo ubrousky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud