22. dubna 2009 • 11:21

ČOV počítá s příjmem 89 milionů korun

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český olympijský výbor (ČOV) počítá, že v letošním roce dosáhnou jeho příjmy 89 milionů korun. Jedná se o zisky ze státního rozpočtu, které se budou pohybovat zhruba ve výši 46 milionů, marketingových aktivit a příspěvků z Mezinárodního olympijského výboru (MOV).



Naopak největší položku na straně výdajů budou činit příspěvky sportovním svazům, které představují zhruba 47 milionů korun. Na přípravu účasti Českého olympijského týmu na ZOH ve Vancouveru vynaloží výbor v roce 2009 necelých osm milionů korun. Návrh rozpočtu schválilo dnešním plénum ČOV.

V roce 2008 byl rozpočet výrazně vyšší kvůli OH v Pekingu, celkové výnosy byly 129 milionů korun. Příjmy státu činily 52 milionů, účast českých olympioniků na hrách v Číně vyšla na téměř 40 milionů. Česká olympijská, marketingová agentura ČOV, v olympijském roce pro Peking získala do pokladny o 23 milionů korun více než před hrami v Aténách 2004.

Sportovním svazům přispěl ČOV loni částkou 52 milionů korun a finančně podporoval také řadu dalších aktivit - Evropský olympijský festival mládeže (EYOF), Český klub fair play, Českou olympijskou akademii, Český klub olympioniků, sociální programy pro bývalé sportovce a další. ČOV rovněž financuje dlouhodobou přípravu sportovců na olympijské hry.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud