Martin Hašek
24. října 2021 • 18:05

Stříbrný příslib před Prague Playoffs. Kellnerová a spol. se dočkali medaile

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
SESTŘIH: Florida - Boston 1:5. Zacha dvěma asistencemi přispěl ke kanonádě, Pastrňák nahrával jednou
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečně medaile! Parkurový tým Prague Lions se v posledním závodě základní části Global Champions League blýskl druhým místem. Tým, jehož součástí je i reprezentantka Anna Kellnerová, skončil v dlouhodobé soutěži šestý a čeká ho vrchol sezony. Tím bude od 18. do 21. listopadu v pražské O2 areně Prague Playoffs.



Celou sezonu podával tým Prague Lions při parkurové Global Champions League stabilně dobré výkony, ale medaile se jeho členové dočkali až při posledním kole ve slovenském Šamoríně, kde skončili druzí. Celkové prvenství udrželi Valkenswaard United.

Do sobotního druhého kola poslední letošní soutěže základní části Global Champions League postupovali jezdci týmu Prague Lions z druhé pozice, a to se jim podařilo udržet.

Nizozemec Jur Vrieling na teprve devítiletém valachovi Long John Silver zopakoval bezchybnou jízdu s drobnou penalizací jedním trestným bodem za čas. Belgičan Niels Bruynseels na dvanáctiletém Delux van T & L ve čtvrtek také překročil časový limit, ale v sobotu již dovezl do cíle nulu a s celkovými třemi body se Pražští lvi umístili druzí. A Anna Kellnerová si pochvalovala podmínky v impozantním šamorínském areálu, kde se první závod konal už před týdnem.

„Je super, že Globálku napadlo uspořádat mítinky tady. Aréna je dostatečně velká, je to skvělé pro koně. Už jsme v hale, aspoň natrénujeme na Prague Playoffs,“ líčila Kellnerová.

Nejlepší byli v Šamoríně tentokrát Scandinavian Vikings. Frank Schuttert ani Henrik von Eckermann nezaznamenali žádný trestný bod. Podíl na tomto úspěchu měla i Evelina Toveková, která startovala s Frankem Schuttertem v úvodní části závodu.

Individuálním šampionem se stal Švéd Peder Fredricson. To je bývalý člen Prague Lions, s kterými před třemi lety prožil na Prague Playoffs nepříjemný nezdar, když jeho kůň Hansson odmítl skočit překážku s českou vlajkou. Letos získal Fredricson stříbrnou olympijskou medaili na Hrách v Tokiu a v posledním závodě základní části Global Champions Tour měl bojovat o titul s olympijským šampionem Benem Maherem z Velké Británie.

V Šamoríně se Fredricson po dvou chybách s valachem  H&M All In umístil až desátý. Do závěrečného rozeskakování pěti párů se nedostal ani Maher. Ten s fenomenálním Explosionem W nezopakoval triumf z Tokia a po třech chybách skončil v šamorínské Velké ceně sedmnáctý. Poslední vstupenku do elitního individuálního závodu Super Grand Prix, která bude ozdobou Prague Playoffs, získal Švéd Henrik von Eckermann na jedenáctiletém King Edwardovi, který v rozeskakování nechal za sebou všechny své čtyři soupeře a díky další bezchybné jízdě v nejrychlejším čase 37,22 sekundy zvítězil.

V Super Grand Prix představí kompletní zlatý švédský tým z olympiády v Tokiu – kromě Fredricsona s Eckermannem má své místo i Malin Baryardová-Johnssonová.

„Je úžasné, že v rámci Prague Playoffs se zúčastní jezdci, kteří na olympiádě vyhráli medaile,“ zve fanoušky na unikátní akci v O2 areně Anna Kellnerová. „Ta podívaná v rámci světové špičky bude naprosto neuvěřitelná. Bude to jedinečná příležitost pro všechny.“

Prague Playoffs proběhne v O2 areně od čtvrtka 18. do neděle 21. listopadu. Ve čtvrtek, v pátek a v neděli bude sportovním vrcholem nabitého programu Super Cup týmové Global Champions Tour. Program začíná čtvrtečním čtvrtfinále, do semifinále postoupí osm z dvanácti týmů. Dvoukolové finále naplánované na neděli 21. listopadu pak bude přístupné pouze šestici nejlepších. Individuální vrchol v podobě Super Grand Prix Longines Global Champions Tour je naplánován na sobotu.

První tři dny soutěžní vrcholy začínají ve 20 hodin, poslední pak v 15:30. Podrobné informace o všech soutěžích, doprovodném programu a prodeji vstupenek jsou dostupné na webu www.pragueplayoffs.com.

GLOBAL CHAMPIONS LEAGUE V ČÍSLECH

Šamorín  - 2. týden: 1. Skandinavian Vikings, 2. Prague Lions, 3. Valkenswaard United, 4. Shanghai Swans, 5. London Knights, 6. Cascais Charms, 7. Berlin Eagles, 8. Hamburg Giants, 9. St. Tropez Pirates, 10. Monaco Aces, 11. Paris Panthers, 12. Doha Falcons, 13. New York Empire, 14. Cannes Stars 15.Miami Celtics, 16. Madrid In Motion

Global Champions League (pořadí po závodě v Šamoríně – 2): 1. Valkenswaard United 309, 2. Shanghai Swans 296, 3. Paris Panthers 276, 4. London Knights 253, 5. Berlin Eagles 244, 6. Prague Lions 228.5, 7. Monaco Aces 227.5, 8. St. Tropez Pirates 218.5, 9. Scandinavian Vikings 218, 10. New York Empire 214, 11. Doha Falcons 209.5, 12. Madrid In Motion 201, 13. Hamburg Giants 153, 14. Miami Celtics 146, 15. Cascais Charms 130, 16. Cannes Stars 129.

Longines Global Champions Super Grand Prix v rámci Prague Playoffs 2021, kvalifikovaní jezdci – Dauhá: Bruynseels (Bel.), Madrid: Robert (Fr.), St. Tropez: Peder Fredricson (Švéd.), Valkenswaard: Maher (Brit.), Stockholm: Brash (Brit.), Paříž: El Dahan (Eg.), Monako: Kenny (Ir.), Berlín: Moya (Šp.), Londýn: Whitaker (Brit.), Valkenswaard: Deusser  (Něm.), Hamburk: Smolders (Niz.), Řím – 1. týden: Baryardová-Johnssonová (Švéd.), Řím – 2. týden:  Balsinger (Švýc.), Šamorín – 1. týden: Smith (USA), Šamorín – 2. týden: Eckermann (Švéd.).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud