10. října 2010 • 19:02

Váňa málem nevyhrál. Nechtěl použít bič

Autor: ČTK, spo
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Fanoušci u televizí i na pardubickém závodišti trnuli, Josef Váňa ale v sedmé vítězství ve Velké pardubické věřil i přes protest druhého Marka Stromského. Ten si stěžoval, že ho Váňa v cílové rovince tísnil u bariéry.



"Nechal jsem mu tam místo a je na rozhodčích, aby posoudili, jestli to bylo nebo nebylo," pronesl Váňa. "I kdybych třeba nevyhrál, tak bych byl spokojený, protože jsem si dostih nadmíru užil. Tiumen je skvělý stroj," pochvaloval si žokej.

Ale dostihová komise se shodla, že Váňův manévr byl v pořádku a sedmapadesátiletý hrdina mohl začít definitivně slavit.

"Co na to říct... Úžasně! Kdyby nám to vzali, bylo by to možná nefér vůči majiteli, ale já bych moc smutnej nebyl. Já jsem si to krásně užil. Tiumen je stroj. Když jsem ho hnal do chyby, jako by říkal: Vole, pozor! Jet na Tiumenovi je zážitek, je to úžasně chytrej kůň," rozplýval se Váňa.

Podívejte se na dramatický dojezd Velké pardubické:

Spornou situaci, kvůli které byl ještě desítky minut po dojezdu do cíle v nejistotě, si ale zavinil Váňa vlastní chybou. "Markovi se začal šimlík schovávat za mě, já jsem zvolnil a dal jsem mu příležitost," komentoval Váňa dramatický závěr.

"Už jsem si užíval. Mohl jsem Tiumenovi dvě, tři vypálit. Ale já jsem takovej. Nikdy jsem koně nemlátil. Vím, co je to stojí úsilí,“ přiznal.

Chcete mít sportovní informace jako první? Objednejte si SMS a MMS zpravodajství iSport.cz »

Cílová fotografie Velké pardubické - Josef Váňa (nahoře) vyhrál o nos
Cílová fotografie Velké pardubické - Josef Váňa (nahoře) vyhrál o nos

Vstoupit do diskuse
7
Články odjinud


Články odjinud