10. dubna 2009 • 16:46

Fenclová začala třetím místem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třetím místem na SP na Mallorce zahájila jachtařka Veronika Fenclová nový olympijský cyklus. Bronzovou pozicí ve třídě Laser Radial si vyrovnala osobní maximum v elitním seriálu. Poprvé dojela třetí loni v lednu v Melbourne.



"Byl to první start po zimě a výsledek mě hodně povzbudil," řekla Fenclová v rozhovoru pro ČTK. Dokonce mohla útočit na celkový triumf, ale nevyšel jí úvod dnešní finálové rozjížďky. "Šance na výhru určitě byla, ale po první stoupačce jsem celou dobu soupeřky doháněla a nakonec jsem si hlídala třetí místo," konstatovala.

Na vlnách u Palmy de Mallorca vyhrála dvě z osmi jízd, což se jí dosud ve Světovém poháru nepodařilo. Využila slabšího a středního větru, v kterém před závodem tři týdny trénovala s olympionikem Martinem Trčkou. "Až ke konci foukalo trošku podél břehu, začalo to skákat a bylo to náročnější, ale naštěstí jsem to zvládla," uvedla Fenclová.

Osmadvacetiletá jachtařka tak začala úspěšně cestu za svým snem - startem v olympijské regatě v Londýně 2012. "Peking jsem prošvihla, ale na olympiádu chci, proto pokračuji," napsala na svých internetových stránkách. "Doufám, že to vyjde, ale je to daleko," podotkla.

Veronika Fenclová Veronika FenclováFoto www.veronikafenclova.cz


Hlavní šance kvalifikovat se do Londýna bude v australském Perthu až za dva roky. Letos se chce Fenclová pod vedením kouče Jakuba Kozelského připravit na vrcholy v podobě mistrovství světa v Japonsku a na evropský šampionát. "Jestli mám na bednu jako teď? Po jednom závodu se to nedá odvodit, ale chtěla bych do desítky," odhalila.

Formu může potvrdit už za čtrnáct dnů, kdy pokračuje Světový pohár ve francouzském Hyeres. "Musím se dát dohromady, všichni jsem trochu nastydlí," řekla sedmá žena z předloňského mistrovství Evropy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud