7. března 2011 • 19:40

Prostějov vyhrál Středoevropskou ligu!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Volejbalistky Prostějova vyhrály Středoevropskou ligu. Ve finálovém utkání dnes v domácím prostředí porazily za 87 minut rakouský Post Schwechat 3:1. V zápase o třetí místo Doprastav Bratislava zdolal obhájkyně loňského prvenství z Mariboru 3:2.



Prostějov vyhrál Středoevropskou ligu bez zakolísání, v základní části soutěže prohrál pouze jednou se Schwechatem a v celé soutěži ztratil jen osm setů.

Do závěrečného zápasu vstoupily Hanačky poněkud rozpačitě a celý první set se nemohly dostat do herního rytmu. Rakouský tým s šesti americkými volejbalistkami v sestavě se prosazoval přesnější hrou v poli i na blocích a překvapivě také důraznějším útokem.

Většinu akcí zakončovaly Simičová s Jonesovou, proti níž jen s obtížemi hledaly domácí volejbalistky obranu.Ještě v závěru úvodního setu trenér Miroslav Čada poslal do hry levorukou Bramborovou, která svým důrazem rázně zavelela k obratu.

V průběhu druhé sady přidala šest přímých bodů z podání a tvrdým útokem se prosazovala i na síti. "Začali jsme nervózně, měli jsme problémy na přihrávce. Zásluhou Bramborové se nám podařilo dostat soupeřky pod tlak," uvedl Čada.

K Bramborové se postupně přidaly Němka Ssuschkeová s Tomašekovou a Velikou, kterým nabízela útočné akce přesnými nahrávkami Kubínová. V poli navzdory poraněnému stehennímu svalu zářila Chlumská. Útočným tlakem zlomily v druhém setu prostějovské volejbalistky odpor svých soupeřek.

"V prvním setu jsme se hledaly. Od druhého jsme ale každá hrály to, co dovedeme. Zvýšily jsme tlak na servisu i v útoku. Hlavně Iva Bramborová byla dnes skvělá," poznamenala německá blokařka Corina Ssuschkeová, která se v závěru sezony dostala do formy.

"Do Prostějova jsem na podzim přišla hodně unavená. Připravovala jsem se od května s německou reprezentací na mistrovství světa. Po šampionátu jsem měla pouze jeden den volna a hned nastoupila v Prostějově do přípravy. Teprve nyní jsem opět ve své optimální pohodě," dodala.

Hráčky Schwechatu se ještě dvakrát zvedly v úvodech závěrečných dvou setů. V třetím vedly 3:0, ovšem Prostějov jim vzal vítr z plachet osmibodovou šňůrou.Také v úvodu čtvrtého setu sice rakouský tým získal náskok 4:1, který mu ale domácí hráčky stejným způsobem sebraly a v koncovce nepřipustily žádné drama. Po prvenství v Česko-Slovenském poháru si připsaly další mezinárodní úspěch.

Americký trenér Schwechatu Jamie Morrison byl spokojen pouze s úvodním setem. "V něm jsme hráli agresivně. Ale vystřídání v prostějovském týmu dodalo zápasu po příchodu Bramborové zcela jiný charakter. Navzdory momentálnímu zklamání musím ocenit výkon našich hráček," poznamenal Morrison.

Jako odměnu za vítězství dostanou volejbalistky Prostějova jeden volna a čeká je také po dlouhé době první volný víkend. "Na současnou úroveň jsme se dostali jen poctivou prací. A sezona ještě nekončí," uvedl Čada, jehož svěřenkyně se nyní zapojí do play off české extraligy.

Modřanská Prostějov - Post Schwechat 3:1 (-18, 17, 15, 14)

Rozhodčí: Schimpel (SR), Ujháziová (Maď.). Čas: 87 min.
Diváci: 1400.

Sestavy:

Prostějov: Veliká, Kubínová, Tomašeková, Ssuschkeová, Lipicerová, Artmenková, libero Chlumská - Bramborová. Trenér: Čada.

Schwechat: Thompsonová, Crimesová, Presseyová, Huaová-Maová, Jonesová, Simičová, libero Miyashirová - Rimserová, Pichlerová. Trenér: Morrison.

O 3. místo:

Doprastav Bratislava - Branik Maribor 3:2 (-21, -18, 17, 20, 13).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud