24. června 2018 • 10:24

Beachvolejbal v Praze? Prestižní turnaje i vítání prázdnin

Autor: pk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve volnočasovém areálu Gutovka bude opět k vidění výborný beachvolejbal. Na konci června a v polovině července se tam uskuteční dva turnaje MEVZA, neboli neoficiálního mistrovství střední Evropy. Nejprve se na hřišti představí junioři, které vystřídají dospělí. „Jde o největší letošní mezinárodní turnaje plážového volejbalu, které se konají v Praze,“ vyzdvihuje předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta.



Turnaje MEVZA se soustředí především na rozvoj talentů. Hráči ze šesti států střední Evropy a Izraele se v hlavním městě utkají ve dvou seniorských a šesti juniorských kategoriích. V areálu Gutovka a pořádajícím Beachklubu Pankrác bude k vidění na 140 dvojic. Pořadatelem MEVZA turnajů je Beachclub Strahov. Na konci června, den před vysvědčením si na své přijdou i děti. Zábavné doprovodné atrakce jim připomenou, že už se blíží prázdniny.

„Jsem upřímně rád, že Městská část Praha 10 přijala roli hostitele Mistrovství střední Evropy v beachvolejbalu v areálu volného času Gutovka. Je to první opravdu velká mezinárodní sportovní událost, na které se podílíme jako hostitelé šesti středoevropských zemí a Izraele,“ prohlásil Tomáš Pek, místostarosta MČ Praha 10.

Fanoušci nebudou ochuzeni ani o účast renomovaných párů. Nejlepší domácí mužské dvojici Ondřej Perušič a David Schweiner pomohla MEVZA v rozpuku. „Když nám bylo devatenáct, konal se jeden z turnajů v Pelhřimově,“ vzpomíná Perušič. V té době spolu oba zhruba rok trénovali v Beachklubu Pankrác. „Vlastně jsme si ještě jen tak hráli. Na MEVZe jsme získali první mezinárodní body a všechno začali brát vážně,“ potvrzuje Schweiner. „MEVZA je skvělá akce pro týmy, co ještě nemají na velké světové turnaje, ale touží vyniknout,“ dodává Perušič.

O vavříny chtějí usilovat žhavá česká želízka v ženském pavouku Tereza Kotlasová a Daniela Resová. Trenéra mají ideálního, rukama Rostislava Vorálky prošly i nejpopulárnější domácí beachvolejbalistky Kiki a Maki. „Určitá paralela mezi oběma páry existuje. Všechny holky si jdou za svým cílem,“ srovnává Vorálka. K dalšímu krůčku by dvojici, jež se v seniorské kategorii teprve rozkoukává, měla pomoci MEVZA. „Český rybníček je poměrně malý, páry se setkávají prakticky na každém turnaji. Nyní mají děvčata jedinečnou šanci se střetnout se zahraničními dvojicemi,“ těší se kouč.

MEVZA 2018

Junioři 27. – 30. června, hlavní
Senioři 18. – 22. července

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud