15. září 2020 • 18:02

České páry zahájily ME úspěšně. Sluková s Hermannovou porazily juniorské mistryně

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obě české dvojice zahájily beachvolejbalové mistrovství Evropy v lotyšské Jurmale dvousetovými výhrami. Roli jasných favoritek splnily Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková proti mladičké domácí dvojici Anete Namikeová, Varvara Brailková, které v neděli získaly v Brně evropský titul do 20 let. Uspěly i Michaela Kubíčková s Michalou Kvapilovou.



Spolufavoritky turnaje Hermannová se Slukovou mohou v Jurmale zkompletovat medailovou sbírku. Stříbro a bronz už mají, o loňské ME v Moskvě kvůli zranění Slukové přišly. Na úvod je prověřily domácí juniorky, které se nezalekly a v obou setech dosáhly 16 bodů. Ve středu se Češky poměří v boji o osmifinále naopak se zkušenými třicátnicemi Martou Menegattiovou a Viktorié Orsiovou z Itálie.

Kubíčková s Kvapilovou v lázeňském městě na pobřeží Baltského moře, kde Kvapilová před třemi lety vybojovala evropské stříbro s Kristýnou Hoidarovou Kolocovou, porazily ruskou dvojici Jekatěrina Birlovová, Jevgenija Ukolovová 21:12 a 25:23.

Kubíčková s Kvapilovou obhajují na ME čtvrtfinálovou účast. Birlovovou s Ukolovovou v první sadě porazily výrazným rozdílem devíti bodů, ve druhé po velké bitvě potřebovaly šest mečbolů.

O vítězství ve skupině B, a tím i postup rovnou do osmifinále, budou osmnácté nasazené Češky hrát ve středu proti německé legendě Lauře Ludwigové, jež útočí na páté zlato, ale před turnajem ji sužovaly bolavá záda. Její spoluhráčkou je Margareta Kozuchová.

Letos je pro beachvolejbalisty mistrovství Evropy vrcholem sezony, neboť pandemie koronaviru je připravila o elitní turnaje Světového okruhu. Tribuny v Jurmale nejsou zcela prázdné, ale počet diváků je kvůli hrozbě šíření koronaviru značně omezen. Druhé a třetí týmy z osmi skupin budou hrát první kolo play off.

Ve středu zahájí ME muži, nejlepší česká mužská dvojice Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem se kvůli zranění prvního z nich odhlásila.

Mistrovství Evropy v plážovém volejbalu v Jurmale (Lotyšsko):

Ženy:

Skupina B:

Kubíčková, Kvapilová (18-ČR) - Birlovová, Ukolovová (15-Rus.) 2:0 (12, 23), Kozuchová, Ludwigová (2-Něm.) - Ozolinová, Skrastinová (31-Lot.) 2:0 (7, 16).

Skupina F:

Hermannová, Nausch Sluková (6-ČR) - Namikeová, Brailková (27-Lot.) 2:0 (16, 16), Menegattiová, Orsiová (11-It.) - Jupiterová, Chamereauová (22-Fr.) 2:0 (18, 23).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud