František Prachař
26. května 2011 • 15:30

Životní šanci boxera Konečného kazí David

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Významná událost, jejíž lesk sráží konkurenční akce. Nejlepší český boxer Lukáš Konečný bude v pátek obhajovat titul mistra Evropy. Doma, v Ústí nad Labem. Jenže hrozí, že prestižní duel přijde o spoustu diváků. Ve stejný den se totiž koná v Chomutově velký turnaj bojových sportů K-1 a MMA, v jeho rodném městě má navíc paralelně koncert Michal David…



Jubilejní padesátý duel kariéry, skvělá forma laděná pět měsíců, domácí prostředí v Ústí nad Labem a francouzský soupeř Hussein Bayram, který řadu let patří ke špičce ve váze do 69,8 kilogramu.

Na první pohled je pro Lukáše Konečného obhajoba titulu mistra Evropy životní výzva. Poslední krok k tomu, aby dostal druhou šanci získat nejvyšší metu – titul mistra světa.

Jenže realita ukazuje pár dní před bojem zásadní komplikaci. Na galavečer, který se uskuteční už v pátek od 19.15 v hokejové Zlatopramen Aréně, zatím zdaleka není vyprodáno. Ze sedmitisícové kapacity stále zbývá okolo dvou tisíc vstupenek. I když už je to lepší než v úterý, kdy bylo prodáno 1500 vstupenek, Konečný by spokojený nebyl.

„Je to málo, kilometr od svého bytu v Ústí bych si přál jinou atmosféru. Když nebude vyprodáno, budu zklamaný,“ říká bijec německé stáje SES, jež je proti Bayramovi mírným favoritem.

Bez ohledu na výsledek může jít kvůli případnému malému zájmu o jeho poslední zápas na domácí půdě.

„Když manažer uvidí, že o mě není doma zájem, tak budu boxovat venku. To nechci, proto prosím lidi, aby přišli. Dávám ruku do ohně za to, že kdo dorazí, uvidí špičkovou podívanou.“

Situace s lístky je složitá, protože se galavečer organizoval na poslední chvíli. Vše se muselo stihnout během tří týdnů. Termín 27. května se tak narychlo přizpůsobil německému televiznímu kanálu Sport 1, jež má vysílací práva.

I český boxer schytal pár nepříjemných ran
I český boxer schytal pár nepříjemných ran

Právě datum je nešťastné. V Ústí nad Labem se totiž koná koncert Michala Davida, na něhož byl předprodej lístků o několik měsíců dříve. Na programu je i dlouho plánovaný turnaj zápasů K-1 a MMA v nedalekém Chomutově.

Dokázal jsem to! Konečný obhájil titul mistra EvropyFoto Jaroslav Legner Sport

I tam přitom vystoupí domácí elita – thajboxer Jiří Žák se utká o světový titul, v těžké váze se představí i jeho kolega Ondřej Hutník a ultimátní zápasník André Reinders se jako první Čech porve v jednom z nejtvrdších sportů o titul mistra Evropy.

„To, že se akce kryjí, beru trochu jako nelogickou levárnu. My jsme akci v Chomutově plánovali rok dopředu, oni na poslední chvíli. Nikdo se s námi nepokoušel dohodnout. Jde ale především o peníze. Je to byznys, kde jde každému o vlastní prospěch, tak se alespoň ukáže, která akce bude mít lepší úroveň,“ myslí si Petr Ottich, manažer chomutovské Grand Prix.

Faktem je, že ceny lístků jsou srovnatelné. Na box se diváci mohou podívat od 200 korun, na K-1 a MMA od 300 korun a na Michala Davida stojí lístek do letního kina 270 korun.

„Vím, že to není ideální, ale jako zásadní problém bych to neviděl. Na thajský box chodí jiní lidé než na box. Je to rozdíl jako mezi fotbalem a americkým fotbalem. Proto mě spíš štve Michal David. Lidi o něj mají zájem. Kdybych neměl zápas, asi bych na něj šel taky,“ uvádí Konečný, jenž naposledy bojoval v Ústí v roce 2003.

Tehdy na něj do stejné haly přišlo dva tisíce diváků. Pokud se nyní návštěva nezlepší, bude mít jakýkoliv výsledek narychlo uspořádané akce hořkou pachuť.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud