6. února 2018 • 11:09

Světová trojka proti šestce. Na kurtu je mohl vyzvat kdokoliv

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zahrát si proti světové trojce squashového žebříčku? Egypťan Ali Farag byl na vyzyvatele v exhibičním turnaji Tour FAJNE v Ostravě připravený. Přihlásit se mohl kdokoliv, nicméně do finále se stejně probila elita. Ali Farag ve finále porazil Simona Rösnera z Německa (2:1), který je ve světovém žebříčku šestý. Třetí skončil český hráč Daniel Mekbib. „Nešlo tolik o výsledky, ale myslím, že se Simonem jsme divákům předvedli atraktivní squash. Moc jsme si to užili,“ říkal po vítězném finále Farag, který je loňským vítězem prestižního US Open.



Atmosféru na turnaji si Egypťan pochvaloval. „V ostravském klubu byla naprosto skvělá, bylo vidět, že zdejší lidé mají squash rádi a hodně ho hrají,“ potěšilo jej. V Ostravě byl poprvé, ovšem cestou si stihl v Praze zatrénovat i s Grégory Gaultierem, světovou jedničkou, která v Praze bydlí.

Do turnaje se mohl přihlásit kdokoliv. Přitom v Česku se doposud takto vysoko postavení hráči světového žebříčku neutkali. Bylo to podobné, jako kdyby na tenisovém turnaji někdo z lidu vyzval Rogera Federera nebo Rafaela Nadala. „Všichni mohli vidět i zažít, jak je profesionální squash náročný a o čem vlastně je,“ říká Daniel Mekbib.

Sám v semifinále Faragovi sebral set. Nakonec prohrál 1:2. „Nějak bych to ale nepřeceňoval, hráli jsme hlavně pro zábavu,“ líčil český hráč, který je v současné době na 117. místě světového žebříčku. „I tak je to příjemné. Obdivoval jsem na něm, jak Farag dokáže předvídat. Ještě, než jsem úder zahrál, on už byl na místě. Takové čtení hry nikdo nemá.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud