Květoslav Šimek
21. března 2023 • 11:10

Širuček o soupeřích i titulu: Budu nebezpečný. Poslední dva mistři ze hry

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední zápas kvalifikace o mistrovství Evropy, republikový šampionát a vyhlášení ankety Stolní tenista roku 2022. V havířovském Národním tréninkovém centru bude hodně rušno. Ve středu hrají čeští reprezentanti proti Slovensku (19), mistrovství republiky začíná v pátek, slavnostní galavečer bude v sobotu.



Na domácí scéně má velkou motivaci se ukázat především Pavel Širuček. V Havířově začínal, poslední dva republikové šampionáty musel kvůli zranění vynechat. Je i v nominaci na zápas proti Slovensku. Spolu s Davidem Reitšpiesem, Jiřím Martinkem a Tomášem Martinkem. Oba týmy už mají postup na mistrovství Evropy v Malmö zajištěný, hrát se bude o vítězství ve skupině. I o místa na evropském šampionátu.

„Moc se těším, bude se hrát v Havířově, kde jsem strávil strašně moc let,“ neskrývá Pavel Širuček. „Mezi největší favority mistrovství republiky by měli patřit Luboš Jančařík a Tomáš Polanský, kteří skvělou formu předvedli na nedávném turnaji v Singapuru. Já bych chtěl být takový černý kůň. Hraji v poslední době dobře, mám dobré výsledky v extralize a kluci vědí, že budu nebezpečný.“

Širuček připomíná i dlouhodobě dobrou formu Jiřího Martinka. „I tak věřím, že se mi podaří zasáhnout až do závěrečných kol a budu se snažit usilovat třeba i o titul,“ posílá vzkaz soupeřům.

Republikový trůn v soutěži mužů bude uvolněný. Poslední dva šampioni Jiří Vráblík a David Reitšpies tentokrát chybí. V ženské kategorii titul obhajuje Kateřina Tomanovská, ta v Havířově hrát bude. Stejně jako Hana Matelová, Zdena Blašková nebo Karin Grofová, která se po mateřské úspěšně vrátila do extraligy.

Největší favoritkou bude Hana Matelová. „Před rokem jsem mistrovství republiky nehrála, protože jsem byla na turnaji v Kataru,“ připomněla aktuálně 34. hráčka světového žebříčku. „Moc se těším, mám tuhle akci hodně ráda, chci opět usilovat o titul. Doufám, že ho získám.“

Kvalifikace začíná v pátek, postoupí z ní 16 mužů a 8 žen. Jistou účast v hlavní soutěži má podle žebříčku ve dvouhrách 32 mužů a 16 žen. Šampionát pak vrcholí v neděli.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud