2. srpna 2010 • 17:00

VIDEO: Hrozná rána. Takhle mohl hořet i Barrichello

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO: Měl podobné štěstí, jako kdyby přežil pád letadla. Novozélandský jezdec Chris van der Drift přečkal nehodu, která by se zdála příliš bláznivá i potrhlým režisérům akčních filmů. Jeho formule se po střetu se soupeřem vznesla do vzduchu, narazila do mostu, hořela, roztrhla se na dvě půlky. Nějak tak to mohlo dopadnout ve stejnou dobu i ve formuli 1 s Barrichellem, kterého do zdi téměř natlačil Schumacher.



Až budete někdy přemýšlet o tom, co je to opravdové štěstí, vzpomeňte na víkendový zážitek novozélandského jezdce Chrise van der Drifta. Pilot jezdící závody European Superleague Formula za stáj Olympiacosu měl totiž kliku jak od blázince.

Na britské trati v Brands Hatch předjížděl protivníka Juliena Jousseho. Závodník v barvách AS Roma ho ale čekal z druhé strany a tak rychlejšímu vozu uhýbal doprava. Přesně do místa, kudy si to už svištěl van der Drift. Novozélanďanovo levé přední kolo trklo do Francouzova pravého zadního.

Strašlivá nehoda při formulích v Anglii:

Ďábelská nehoda Chrise van der Drifta v závodě European Superleague Formula
Video se připravuje ...

Bum! Van Drift se ve svém vozu vznesl po hřmotném střetu do vzduchu, narazil do mostku u trati. Auto v tu ránu hořelo velkým plamenem, po dopadu na zem se v kotrmelcích roztrhalo na několik kusů. Vsadili byste asi cokoliv, že to s nebohým pilotem nedopadlo dobře.

Jenže lékaři, kteří u něj do několika vteřin stáli, zastihli van der Drifta při vědomí a s relativně směšnými šrámy. Jezdec byl do nemocnice převezen se zlomeným kotníkem, pochroumaným ramenem a rukou. Série operací by jej měla dát do pořádku.

Strašlivá nehoda při formulích v Anglii.Foto /YouTube/

„Věděl jsem, že se ke mně blíží,“ popisoval nešťastný Jousse, s jehož autem se van der Drift srazil. „Ale netušil jsem, že bude takhle rychlý. Když k tomu došlo, strašně ve mně hrklo.“

Hrozivá srážka se stala paradoxně zhruba ve stejné době, kdy k podobné události mohlo dojít i při závodě formule 1 na Hungaroringu. Tam Michael Schumacher ohrozil neomaleným manévrem Rubense Barrichella, jenž se snad jen o milimetry vyhnul zdi u trati. Chybělo málo a letěl by vzduchem v ohnivém autě stejně jako van der Drift.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud