23. srpna 2010 • 14:00

VIDEO: Splašená motorka frčela bez jezdce

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Slovácko - Sparta: Kuchta utekl do sóla a přeloboval Fryštáka. Senzační gól, 0:1
SESTŘIH: Teplice - Liberec 2:0. Rozhodl Fila, strach o Kulenoviče
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO: Záhadnější okamžik asi závody na ploché dráze nikdy nenabídly. Stroj veterána Bobbyho Heddena se před časem divoce rozjel na druhou stranu stadionu, ačkoliv se jeho jezdec už dávno válel v prachu a v sedle motorky nikdo neseděl. Rychle ujíždějící mašina profrčela až do opačného koutu oválu, kde se po nárazu do zátarasu vznesla do vzduchu jak letadlo a překotila se mezi diváky.



Podivnější závod zkušený plochodrážník Bobby Hedden nikdy nejel. Na trati v americké Kalifornii se tlačil za prvním místem, do zatáčky vjížděl v ostrém manévru. Jenže stroj se smýkl a muž s číslem jedna letěl k zemi.

Takže konec? Pro Heddena ano, nikoliv však pro jeho motorku. Stroj se po několika trhavých pohybech vrací vzpřímeně na obě kola a plnou rychlostí si to sám sviští pryč od Heddena.

K ležícímu závodníkovi se sbíhají pořadatelé a lékaři, jeden z mužů chce uhánějící stroj zkrotit tyčí. Nakonec ale tak tak stačí uhnout, motorka si to žene středem stradionu dál.

Podívejte se na ostře jedoucí motorku, kterou nikdo neřídí:

„Díval jsem se na to a nemohl jsem uvěřit vlastním očím,“ svěřil se později jezdec. Jeho splašená motorka se za pár vteřin střetla s bariérou a vzduchem proletěla mezi diváky. Nešťastného Heddena jen napadlo: „Sakra, tohle může dopadnout hodně zle.“

Jako zázrakem se ale nikomu nic nestalo, motorka dopadla přesně na prázdné místo mezi dva houfy diváků. „Dělám plochou dráhu 35 let, ale tohle jsem ještě nikdy neviděl. A doufám, že ani neuvidím,“ svěřil se Hedden.

Za svou kariéru mohl vyhrát tisíc závodů, přesto se nejvíc proslavil právě tímhle momentem. Na internetu se záběry s neovladatelně rozjetou motorkou staly hitem a terčem mnoha vtipů.

„Páni, tohle je případ pro Krotitele duchů,“ napsal jeden z užaslých diváků na internetu. Jeho kolega ho doplňoval: "Nebo je to motorka Chucka Norrise. Taky umí věci, o kterých se nám ani nesní."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud