17. března 2016 • 16:46

Teď jde o „bednu“

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sice by se mohlo zdát, že v ženském slalomu už vlastně o nic nejde, protože malý křišťálový glóbus ve Světovém poháru má jistý Švédka Frida Hansdotterová. Ovšem i přesto se chystá ještě lítý boj o další pozice na stupních vítězů. Všechny závodnice si totiž na své lyžování musí nějak vydělat, a to se jim daří právě díky dobrým umístěním.



Ve hře o „bednu“ v konečném hodnocení disciplíny, tedy o zbylá dvě místa na ní, jsou stále tři závodnice a mezi nimi nechybí ani Češka Šárka Strachová. A zbývá už jen jediný závod, ten sobotní ve Svatém Mořici. Česká bojovnice je sice momentálně na nepopulární bramborové pozici, ale stále se teoreticky může vyhoupnout i na druhé místo. Na svém kontě má totiž 464 bodů (i přesto, že musela kvůli zranění vynechat závod ve Stockholmu na konci února), třetí Wendy Holdenerová ze Švýcarska jich má 511 a druhá Slovenka Veronika Velez Zuzulová má u svého jména číslovku 546.

Foto AP Photo

S bodováním v SP se to má tak, že vítězka bere 100 bodů, druhá v pořadí 80, dále 60, 50, 45… Když tedy zůstaneme čistě u matematiky, vychází nám, že Strachová, aby se dostala na „bednu“, musí skončit čtvrtá a lépe a Švýcarka nesmí bodovat nebo brát jen minimum bodů. Početních variant je celá řada.

Ovšem podívejme se na to z lyžařského pohledu. Poslední výsledky všech tří závodnic hovoří spíš v neprospěch Strachové. Holdenerová v posledních šesti závodech neskončila hůř než šestá, v tom posledním v Jasné na Slovensku byla dokonce stříbrná. A slovenská ďáblice? Třetí, pátá, první, první, třetí… Co k tomu dodat?

Foto ČTK

Ale skepsi stranou. Ano, výsledky příliš nevyznívají ve prospěch Strachové. Ale ta je ve svých 31 letech natolik zkušenou závodnicí, že i tuto situaci může zvrátit ve svůj prospěch. I ona totiž tuto sezonu předvádí naprosto skvělé výsledky. Osm závodů, nikdy nebyla hůř než osmá, dvakrát dokonce dojela druhá, přičemž k vítězství neměla daleko. Vše je tedy možné. Obzvlášť, když bude dobře přichystaná trať, nejlépe zledovatělá, kterou má Češka ráda. Takže v sobotu držte pěsti! Situaci se totiž všem třem bude snažit znepříjemnit navrátivší se neohrožená Američanka Mikaela Shiffrinová, která by, nebýt zranění, s největší pravděpodobností slalom naprosto ovládla.

Články odjinud


Články odjinud