2. listopadu 2021 • 00:00

Naučte svůj počítač rozumět sportu

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Díváte se na zápas oblíbeného týmu, srdce pravého fanouška zásobuje tepny šťavnatým optimismem. Sestava na hřišti je dle vašeho gusta, na lavičce náhradníků čekají hladoví žolíci. Vypadá to na veskrze povedený večer. Jenže v 19. minutě se zoufalý odkop soupeře vmžiku mění v první střelu na bránu a po nešťastné teči dvou obránců se narodí vedení toho úplně nesprávného týmu. Jak tohle dopadne?



Popsaná situace je vhodná pro analýzu v počítačovém programu Trefík. Ten totiž obsahuje archiv 5,5 miliónu zápasů a 1,1 miliardy vypsaných kurzů. Rovněž eviduje časy rohových kopů, minuty u střel na branku nebo vývoj držení míče v zápasech. V tenisu zahrnuje statistiky na podání i na příjmu a také vývoj zápasů míč po míči. Trefík poskytuje unikátní datový základ pro analýzu, jak to v konstelaci podobné současnému stavu dopadlo v minulosti.

Obrovská databáze nabízí detailní statistiky

Rozsáhlý datový archiv umožňuje sledování nejrůznějších statistik z dlouhodobého pohledu. Nemusíte tak být odkázáni na notoricky známé údaje, jako například kolikrát nějaký tým v řadě neprohrál. Ani nemusíte být svázáni základními statistikami na různých webových stránkách. Díky databázi na svém počítači můžete sami zjišťovat, jak to bylo ve speciálních situacích, které zajímají právě vás. Můžete si klást třeba následující otázky:

  • Jaký byl v minulosti konečný výsledek, když domácí favorit dostal gól v 19. minutě?
  • Jaký byl v historii výsledek dalšího domácího zápasu po třech prohrách doma v řadě, pokud byl kurz na tým v určeném rozmezí?
  • Jak často doma outsider ubrání bezgólovou remízu?
  • Jak často v hokeji bodoval v zápase outsider, pokud vedl po první třetině?
  • Jaká je četnost remíz v hokeji, když je domácí tým outsiderem a hosté svůj poslední zápas prohráli?
  • Je postupné snižování vypsaného kurzu relevantní indicií, že tým bude v zápase úspěšný?
  • Jak v tenisu dopadne gem, když outsider vede na příjmu 30:0?

Odpovědi nejen na uvedené otázky najdete právě s Trefíkem. Snadno zjistíte, jak to vychází v celém sportu za všechny soutěže, které jsou v programu zahrnuty. Pak můžete prozkoumat, jak se situace vyvíjela v nějaké menší množině soutěží nebo třeba jen v historii jediné soutěže. Různě kvalitní soutěže často přinášejí v podobné situaci odlišné scénáře.

Foto Trefik

Stále aktuální data

Trefík obsahuje stále aktuální data, v programu najdete i live výsledky, včetně detailních průběžných zápasových statistik. Můžete si najít výsledek z dávné historie, rozpis zápasů svého oblíbeného týmu nebo přehled dnešních tenisových duelů.

Ukázkovou verzi programu si na svůj počítač nainstalujete zdarma. Základní verze stojí 250 Kč a zahrnuje aktualizace všech dat na 10 týdnů.

Více na www.trefik.cz.

Články odjinud


Články odjinud