5. května 2022 • 00:00

UFC 274 nabídne dvě titulové bitvy

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

V neděli 8. května je na programu další megaevent UFC. Galavečer s pořadovým číslem 274 má na programu dva titulové zápasy. Charles Oliveira a Justin Gaethje se porvou o titul šampiona lehké váhy a Rose Namajunas vyzve dvojku žebříčku ženské strawweight Carlu Esparzu. Na hlavní kartě je i Tony Ferguson s Michaelem Chandlerem.



Noc ze soboty na neděli 8. května bude opět patřit nejlepší světové mma organizaci. Hlavní karta turnaje UFC 274 z Footprint Center v Phoenixu začne tradičně okolo čtvrté hodiny ranní. Výrazně prodloužené večerky nebo velmi časného budíku ale nebudete litovat. Na programu je hned několik zajímavých jmen, které slibují výbornou podívanou. Brazilec Charles Oliveira se pokusí vyhrát desátý zápas UFC v řadě. Šampion lehké váhy bude pás bránit podruhé, poté co na UFC 262 porazil Michaela Chandlera a převzal titul po odstupujícím šampionovi Khabibu Nurmagomedovi. Brazilec bude tradičně hrozit především výbornou technikou jiu jitsu. Celkově vyhrál Charles Oliveira na submise v kariéře už dvacet zápasů a na rear-naked choke utáhl v posledním utkání i Dustina Poiriera, který si titulový zápas vysloužil dvěma výhrami nad legendárním Conorem McGregorem. Proti Oliveirovi bude ve Phoenixu stát Američan Justin Gaethje, který svou poslední šanci na titul propásl právě na úkor dagestánského šampiona Khabiba Nurmagomedova. Šance na výhru jsou u obou vynikajících zápasníků poměrně vyrovnané, ale kurzová nabídka Fortuny přeci jen vyznívá o trochu lépe pro současného šampiona Oliveiru.

Oba dva titulové zápasníky bude zajímat i třetí zápas na kartě, který bude rovněž v lehké váze a mezi bývalými soupeři obou bojovníků. Sérii tří proher, mimojiné s Gaethjem i Oliveirou, se pokusí ukončit legendární Američan Tony Ferguson. Proti němu bude stát protivník, který má na kontě také dvě prohry v řadě a pro lehké zapamatování opět s Oliveirou a Gaethjem. Řeč je samozřejmě o tvrďákovi Michaelu Chandlerovi, a pokud se mma komunita těší u titulového zápasu na pořádnou bitvu, tady jsou očekávání minimálně stejná. Podle Bookmakerů je ale favorit jasný a Ferguson si připíše čtvrtou prohru v řadě.

Druhý zápas na kartě je také titulový. Šampionku strawweight Rose Namajunas vyzve Američanka Carla Esparza, která má nyní v UFC na kontě pět výher v řadě. Neuvěřitelně nabitou hlavní kartu otevře v neděli ráno zápas lehké váhy mezi Donaldem Cerronem a Joe Lauzonem. Téměř čtyřicetiletý Cerrone se pokusí přerušit sérii šesti zápasu bez výhry. Naopak Lauzon vyhrál poslední bitvu před limitem.  V polotěžké váze dojde na souboj Mauricia Rua s Ovincem Saint Preuxem. Oba borci mají v poslední době nepříznivou výherní bilanci, ale v minulosti byli zvyklí ukončovat před limitem a tak se můžeme těšit na otevřený zápas se snahou o KO.

Jde o poslední mega event UFC před červnovým titulovým zápasem Jiřího Procházky, který na UFC 275 vyzve brazilského šampiona Glovera Teixeiru. Tak si tuto show rozhodně nenechte ujít.    

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.

Články odjinud


Články odjinud