5. září 2022 • 00:00

Co si pořídit, když začínáte s airsoftem?

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Airsoftové střílečky jsou čím dál populárnější, a tak se na bojišti objevuje stále více začínajících hráčů. Pokud k nim patříte a také si airsoft plánujete zahrát poprvé, máme pro vás krátkého průvodce nejdůležitějších i méně důležitých doplňků, které se v airsoftu běžně používají.



První zmíněné jsou součástí základní a povinné výbavy. Méně důležité doplňky závisí na preferencích uživatele. Můžete je používat, pro mnoho hráčů jsou velmi důležité, ale nemusíte. Pojďme se tedy podívat, co budete v airsoftové hře na úplném začátku potřebovat?  

Nejdůležitější airsoftové vybavení

V různých typech střeleckých sportů se samozřejmě používají zbraně a v tomto případě se jedná o zbraně airsoftové. Jsou vyrobeny v měřítku 1:1 a velmi přesně odrážejí vzhled svých palných originálů. Z tohoto důvodu jsou také cenným sběratelským artiklem.

Vybavení VybaveníFoto INFINITY FUND SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚ

Pokud jste zapálení pro armádu a střelné zbraně obecně, určitě oceníte i airsoftové zbraně. Další velmi důležitou výhodou je fakt, že nejen vypadají realisticky, ale dají se využít i v praxi. Na bojiště si tedy určitě potřebujete vzít airsoftovou zbraň, která je základní výbavou v airsoftu.

Vybírat můžete z různých modelů pušek, samopalů, brokovnic, revolverů nebo pistolí, ale na začátek vám doporučujeme elektrickou útočnou pušku, která se snadno ovládá a poslouží prakticky v každé střílečce. Hodit se jí bude i kvalitní, výkonná baterie (nejlépe LiPo) a nabíječka, která se postará o výdrž baterie a zajistí bezpečný proces nabíjení.

K airsoftové zbrani budete potřebovat samozřejmě i náboje, tedy 6 mm kuličky. Vybírat můžete z plastových nebo bio kuliček, které neovlivňují nepříznivě životní prostředí. Mohou se také lišit hmotností. Tento parametr je důležitý, protože na něm závisí výkon zbraně, ale pravděpodobně toto téma prozkoumáte více, až se bude vaše airsoftová vášeň rozvíjet. Na úplný začátek stačí vědět, že kuličky o váze 0,25 jsou univerzální a měli byste si je na začátek pořídit.

Další taktické a vojenské doplňky

Do doplňkové, ale povinné výbavy můžeme zařadit ochranné brýle. Přestože je airsoft velmi bezpečný sport, vyplatí se zakrývat si oči a nutnost použití speciálních brýlí je zahrnuta v pravidlech každé střílečky. Pokud jde o volitelné příslušenství, je toho na výběr spousta a každý hráč si vytváří vlastní airsoftovou sadu s vybavením, které považuje za důležité.

Může zahrnovat chrániče kolen / loktů, helmu nebo přilbu, maskovací uniformy či taktické kalhoty nebo rukavice, vysílačky a dokonce i hydratační systémy. Čím více budete mít zkušeností, tím více se vaše potřeby a preference vyjasní, proto se na začátek vyplatí s nákupem dalšího vybavení být zdrženlivý.

Bez ohledu na to, jaké vybavení a doplňky si vyberete, je nejlepší produkty zakoupit v airsoftových obchodech jako je Gunfire.com, které se na takovou nabídku specializuje. Najdete tam největší výběr, dobré ceny, akční nabídky a hlavně - nakoupíte veškeré potřebné vybavení na jednom místě.

Články odjinud


Články odjinud