2.8.2018 • 10:00

Příprava na triatlon v plném proudu. Kateřina se přihlásila do výzvy a dře

Vstoupit do diskuse
0

Roční dítě a sport nejde do hromady? Přesný opak dokazuje jedna z uživatelek aplikace Superlife, která se přihlásila do náročné výzvy. Devětadvacetiletá lékařka Kateřina Zítková se rozhodla splnit si sen a připravuje se pod dohledem zkušeného trenéra na city triatlon, který se uskuteční na začátku září v Karlových Varech. Jaké má od toho očekávání a daří se jí trénovat pravidelně?



Jen tři měsíce na přípravu a před sebou obrovská výzva. Kateřina Zítková z Jablonce je právě na mateřské dovolené s ročním synem, a jelikož nechce vypadnout z tréninkového tempa, přihlásila se na výzvu aplikace Superlife. A ne jen tak na nějakou.

Na samém začátku září se v Karlových Varech koná city triatlon, kam se sjede na start elity i světová špička. Kateřina bude závodit v sobotu. A co ji čeká? 700 metrů plavání, 20 kilometrů na kole a pětikilometrový běh. Na svou zatím největší výzvu se už připravuje dva měsíce, užitečné rady jí během tří speciálních tréninků předává zkušený trenér Josef Rajtr, který byl před rokem manažerem české reprezentace.

Do samotného závodu zbývá už pouhý měsíc. „Začala jsem se trochu pravidelněji hýbat. Chodím si několikrát týdně buď zaběhat, na kolo nebo do bazénu. Snažím se aktivity střídat, aby to bylo pestřejší. Snažím se dohnat zejména techniku,“ prozradila devětadvacetiletá lékařka.

Sama přiznala, že triatlonové závody vyzkoušela, i když zatím jen ty na kratší vzdálenosti. „Než se mi narodilo dítě, tak jsem pár menších závodů zkusila. Byly to jen amatérské, které se konaly u nás v severních Čechách. Hrozně mě to bavilo, teď bych ráda zkusila něco většího a s lepší přípravou. Mohl by to být pro mě posun dál,“ vysvětlila.

Sama doufá, že jí tři měsíce přípravy budou stačit. „Když člověk chce, vždycky tu trasu nějak obejde a objede, ale hlavní by mělo být, aby byl se svým výkonem spokojený. Ne, že bych se bála, že to nezvládnu, ale ráda bych měla natrénováno natolik, abych byla s výkonem spokojená,“ řekla.

A je něco, čeho se na výzvě bojí? „Že mi dojdou síly a nebudu se svým výkonem a výsledným časem spokojená,“ směje se. A jak probíhají jednotlivé speciální tréninky? Reportáž včetně tipů a rad vám přineseme už v pátek.

Kateřina Zítková trénuje na triatlon, který se uskuteční v Karlových Varech
Kateřina Zítková trénuje na triatlon, který se uskuteční v Karlových Varech


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}