14. března 2011 • 16:19

Bývalý šéf Sparty Petr Mach: ODS mě okradla

Autor: bk
Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V devadesátých letech sponzoroval ODS, straně půjčoval finance na výplaty. Občanští demokraté se mu za to "odvděčili" tím, že se podíleli na jeho věznění. Tvrdí to bývalý šéf Sparty Petr Mach v rozhovoru pro časopis Týden.



Peníze, které straně půjčoval na výplaty, už od ODS zpátky nedostal. "ODS mi ty peníze nikdy nevrátila. Dokonce ani nevím, jak je zaúčtovala, takže může jít o daňový únik," tvrdí v rozhovoru Mach. Kolik mu současná vládní strana dluží, uvést nechtěl.

Podle něj se ODS také podílela na jeho pobytu ve vězení. Tam strávil od června 2001 do prosince 2003 více jak dva a půl roku. Seděl kvůli nezaplacenému clu za dovezené BMW. Později byl zproštěn obvinění. 



"Pro ODS asi bylo výhodnější dostat mě do vězení, než ty peníze vracet. Při mém zatčení kriminalisté řekli, že potřebovali dostat Macha do tepláků, aby se dostali na sponzorování ODS," uvedl bývalý mocný podnikatel, který vlastnil i fotbalovou Spartu.

Jediný, kdo se ho v té době zastal, byl Václav Klaus. "Kvůli němu jsem tu stranu sponzoroval. Psal mi do vězení, že ví o lidech, kteří to dělají, ale že nevidí způsob, jak je přesvědčit, aby to nedělali. Mohl mi jen držet palce," uvedl Mach na adresu bývalého předsedy strany a současného českého prezidenta.

Vyjádřil se i ke zmizení peněz ze svých účtů. "Když  jsem se vrátil z vězení, v bance mi řekli, že moje účty byly zrušeny a zůstatky zlikvidovány." Za věcí, kterou vyšetřuje švýcarská policie, podle Macha také stojí ODS.

Zklamaní sparťané poděkovali fanouškům a zmizeli do šatny. Hořká prohra je bude ještě dlouho bolet.
Zklamaní sparťané poděkovali fanouškům a zmizeli do šatny. Hořká prohra je bude ještě dlouho bolet.

 

Vstoupit do diskuse
7
Články odjinud


Články odjinud