4. května 2011 • 10:24

Slováci nezvládají MS: Ani bránu neumí postavit

Autor: Pavel Skořepa
Vstoupit do diskuse
81
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z pořádání šampionátu mají pěkně zamotanou hlavu. Samostatné Slovensko poprvé v historii hostí vrcholnou hokejovou akci a občas to je opravdu znát. K dosud největší ostudě došlo v košické hale, kde se hrají zápasy skupin B a C. Kvůli špatně nakreslenému brankovišti se prvních šest utkání MS odehrálo na neregulérním hřišti!



Blesk.cz

Další trapas se odehrál na tom samém stadionu, když tam v první den MS zhasla během hry světla. Velkým problémem je množství falešných akreditací, které kolují mezi fanoušky.

Problém číslo 1
Špatně namalované brankoviště!

Jak se může něco podobného na mistrovství světa vůbec stát! Pořadatelé předvedli kiks hodný pralesní ligy a v košické hale nakreslili špatně brankoviště. Na problém upozornili Francouzi. Zdálo se jim, že je jedna z branek posunutá, ale nebyla!

To jen pořadatelé nedokázali dobře namalovat půlkruh kolem konstrukce, a tak vzdálenost mezi pravou tyčí a okrajem brankoviště byla o 7 centimetrů větší, než je dáno v pravidlech.

„Nic takového jsem ještě v životě nezažil. Hlava mi to nebere,“ nechápal francouzský gólman Huet, jak mohlo dojít k takovému omylu.

„Nejdřív jsem si myslel, že to je další výmysl brankářů. Byla to však pravda, nechali jsme vše dodatečně změřit. Musíme se z toho poučit a na příštích šampionátech pro jistotu přeměříme celý led,“ řekl René Fasel, šéf Mezinárodní hokejové federace.

Nabokov na tento puk nedosáhl
Nabokov na tento puk nedosáhl


Problém číslo 2
Tma místo zápasu

hale v Košicích asi pracuje banda packalů. Nejenže by potřebovali lekci z výtvarné výchovy, ale ještě by se jim hodil schopný elektrikář. Při pátečním zápase Švýcarska s Francií (1:0) se totiž stadion nečekaně ponořil do tmy!

Švýcaři se dlouho trápili se slabým soupeřem, a když se už konečně nadechovali k tomu, že dají Francouzům gól, v hale vypadl kompletně proud a všude byla tma jako v pytli.

Organizátorům trvalo několik minut, než pojistky opět nahodili. Švýcaři nakonec hokejového trpaslíka přece jen porazili, ale až gólem v prodloužení.

Problém číslo 3
Falešné akreditace

Organizační výbor hokejového šampionátu na Slovensku řeší pořádný problém i s fanoušky. Ti se chtějí dostat na zápasy zadarmo, a tak si vyrábějí falešné akreditace! Ochranka v Bratislavě už zadržela čtyři lidi.

„Jeden z nich měl falzifikát, který vypadal jako originál. Bylo tam logo IIHF i MS. Prozradila ho špatná zkratka Bratislavy. Místo BA měl BRA,“ řekl šéf bezpečnostní služby Marek Bednárik. Další dva podvodníci chtěli proklouznout s padělanými VIP kartami.

Největší drzost měl ale muž, který chtěl projít do haly s akreditací z MS 2004 z Prahy. „Tvářil se překvapeně. Prý si ji vzal omylem,“ smál se Bednárik.

Vstoupit do diskuse
81
Články odjinud


Články odjinud