10. května 2011 • 04:59

Ďábel Arťuchin: Češi se mi nelíbí jako lidé

Autor: Blesk Pavel Skořepa
Vstoupit do diskuse
235
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V zápase s českou reprezentací se choval jako hokejový vrah, svěřence Aloise Hadamczika řezal hlava nehlava. Rus Jevgenij Arťuchin (28) na žádost svého kouče dvakrát udeřil, vyřadil dva hráče ze hry údery na hlavu – a disciplinárka ho včera nepotrestala! „Čechy nemám rád,“ prohlásil v jednom rozhovoru pro ruská média před slovenským mistrovstvím světa.



Rachůnek s Milanem Michálkem to odnesli zraněními a Arťuchin je v klidu, dál může z hokeje dělat válku, v které se kromě gólů počítají i zranění.

Arťuchin už před MS vyznal Čechům svoji »lásku «! „Nelíbí se mi jako lidé. Mají špatný charakter. Možná se mezi nimi najdou fajn kluci, ale já většinou narazil na ty špatné,“ řekl při nedávném interview.

V nedělním duelu si spravil chuť. I když měl odehráno z ruských hráčů nejméně minut, byl nejvíce vidět. Zranil Michálka, pak i Rachůnka.

„To, co předvedl, nemělo s hokejem nic společného!“ zlobil se Zbyněk Michálek, bratr zraněného útočníka Milana, který má po surovém nárazu natažený krční přitahovač.

Proti Německu mu dali trenéři volno. „Na čtvrtfinále ale bude připraven,“ upozornil Hadamczikův asistent Josef Paleček. Rachůnek už včera nastoupil.

Jen počkej, Arťuchine! Ruský ničitel je velký nepřítel Čechů

Jen počkej, Arťuchine! Ruský ničitel je jedním z největších nepřátel Čechů Jen počkej, Arťuchine! Ruský ničitel je jedním z největších nepřátel ČechůFoto Koláž iSport.cz

Rozhodčí několik šílených Arťuchinových střetů ocenili pouze jedním dvouminutovým trestem.

„Nelíbí se mi, jak se chová. Hrál s úmyslem zranit, po zápasu ani nepodal ruku,“ zhodnotil kouč Miloš Říha svého budoucího svěřence v Petrohradu.

„Určitě to tak neřezal z vlastní iniciativy,“ dodal. Šílené chování Arťuchina mělo být potrestáno alespoň dodatečně, jenže vedení turnaje to zamítlo. Ruský pomatenec tak může hráče kolem sebe mlátit dál.

Arťuchin se často pere i v zámořské NHL
Arťuchin se často pere i v zámořské NHL

Vstoupit do diskuse
235
Články odjinud


Články odjinud