15. března 2010 • 04:59

Šrejber: Žena chce ode mě půl miliardy

Autor: Petr Konečný
Vstoupit do diskuse
28
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Někdejší tenisový reprezentant, štědrý sponzor ODS, který načas skončil ve vězení, a nyní jeden z nejbohatších Čechů Milan Šrejber (47) se rozvádí. Jeho druhá manželka Markéta po něm chce půl miliardy korun.



To ale úspěšný podnikatel, jehož majetek odhadl časopis Týden na pět miliard, tvrdě odmítá. „Rozvod už mají domluvený. Teď se jen hádají o peníze,“ řekl Blesku zdroj z okolí rozvádějících se manželů.

Zprávy o tom, že manželství jednoho z nejúspěšnějších tuzemských podnikatelů Milana Šrejbera prochází tvrdou krizí, se v podnikatelském prostředí objevují již delší dobu. „Na konci minulého roku Milan odjel s manželkou na luxusní dovolenou na Bahamy, kterou chtěl jejich manželství zachránit. Ale nedopadlo to,“ prozradil Blesku člověk blízký Šrejberově rodině.

„Markéta chce po Šrejberovi půl miliardy, on jí nabízí sto milionů korun,“ dodal náš zdroj. Šrejber, který už je jednou rozvedený a z manželství má jednoho syna, uzavřel před druhým sňatkem předmanželskou smlouvu. Ta ale zřejmě přesně nedefinuje částku, kterou by Markéta Šrejberová při rozvodu měla inkasovat.

„Nabídl jí sto milionů, ale ona se mu vysmála, že je to strašně málo. Prý chce půl miliardy,“ odtajňuje představy znesvářených stran zdroj. „O klientech naší právní kanceláře nemohu podávat žádné informace,“ odbyla dotaz Blesku sekretářka Tomáše Sokola, který Šrejberovou zastupuje.

Ta má stejně jako její manžel blízko k ODS. Vídána je na večírcích smetánky například po boku manželky exhejtmana Petra Bendla Tamary, která vlastní několik luxusních módních obchodů v pražské Pařížské ulici.

KDO JE TO MISTR BUM?
Šrejber proslul jako tenisový reprezentant. Měl dělový servis za který dostal přezdívku Mistr Bum. Kvůli problémům se zrakem ale kariéru předčasně ukončil a začal podnikat.

První větší peníze vydělal na kuponové privatizaci, pak zprivatizoval např. Třinecké železárny. Proslavil se i aférou kolem daru fi ktivních sponzorů ODS Lájose Bácse a Radžíva Sinhy ve výši 7,5 milionu, k němuž se později přihlásil.

V roce 2001 byl obviněn z tunelování fondů během privatizace, za zneužití informací v obchodním styku dostal 5 let. Odseděl si 131 dnů, pak rozsudek zrušil Nejvyšší soud.
Vstoupit do diskuse
28
Články odjinud


Články odjinud