9. listopadu 2010 • 10:30

Abraham triumfoval s láskou v zádech

Autor: Pavel Krejča (Blesk)
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V jedenácti začal jezdit na motorce, poprvé se zamiloval. O devět let později dokázal motocyklista Karel Abraham (20) na stroji FTR husarský kousek. Jako třetí Čech vyhrál závod Grand Prix.



Karel Abraham poprvé vyhrál závod seriálu MS silničních motocyklů. Český jezdec ovládl závěrečný závod třídy Moto2 ve ValenciiFoto ČTK
Při závěrečném podniku třídy Moto2 ve Valencii mu držela pěsti i jeho druhá životní láska, přítelkyně Nikola Konradová (22), s níž chodí od loňského května.

Černovlasá studentka z Brna dokonce svému milému před závodem držela na startovním roštu deštník. „Je super, že tu zrovna byla se mnou,“ radoval se Abraham.

„Jsem šťastná, že to Kájovi vyšlo. Stála jsem za první zatáčkou a ten pocit, když projel cílem jako vítěz, byl nádherný. Moc jsem mu fandila. Musel strašně bojovat, takové drama jsem ještě nezažila,“ svěřila se dívka, do které se v současnosti nejlepší český motocyklový jezdec zadíval loni při ohňostroji na Brněnské přehradě.

„Věděla jsem, kdo je to Karel Abraham, ale vůbec jsem netušila, jak vypadá. Líbil se mi,“ vzpomíná Nikola. „I mně se Nikča hned líbila,“ přidal se student práv, který šampionát silničních motocyklů jezdí již šestým rokem.

Premiérový titul je pro Abrahama ve třídě Moto2 zároveň posledním. Od příští sezony bude totiž jezdit v nejprestižnější kubatuře MotoGP v týmu Ducati.

Vítězi závodu Moto2 ve Valencii Karlu Abrahamovi uťali českou hymnu v půlce
Vítězi závodu Moto2 ve Valencii Karlu Abrahamovi uťali českou hymnu v půlce

„Myslím, že díky tomu vítězství budu mít větší respekt u soupeřů. Ukázal jsem, že jsem zase o krok blíž MotoGP. Ale na oslavy není moc času, do středy tu budu testovat. Domů do Brna se vracím až ve čtvrtek,“ nastínil Abraham - kluk s pověstí protekčního syna, jehož otec Karel Abraham starší vlastní firmu na implantační zdravotnické potřeby (je také majitelem Masarykova okruhu v Brně). Kluk, který si však slavný triumf také vydřel.

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud