26. prosince 2012 • 13:48

NEJ 2012: Bůh Messi i rekordman Phelps. Největší zahraniční hvězdy

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

SERIÁL ISPORT.CZ | Kdo ze zahraničních sportovních hvězd zářil v uplynulém roce? Vybrali jsme pět jmen, ze kterých můžete zvolit toho nejúspěšnějšího! Budete hlasovat pro rychlíka Bolta, kouzelníka Messiho, či třeba nezastavitelného plavce Phelpse?



1. Usain Bolt, atletika

Na olympiádě obhájil vše, co se dalo. A stejně jako v Pekingu před čtyřmi lety získal tři zlaté medaile. Vyhrál sprint na 100 metrů (9,63 sekund), vyhrál sprint na 200 metrů (19,32 s) i štafetu 4x100 metrů, na které si Jamajčané navíc vylepšili svůj vlastní rekord (36,84 s). „Stal jsem se legendou,“ prohlásil Usain Bolt.

2. Lionel Messi, fotbal

Nad jeho výkony žasne celý fotbalový svět. Lionel Messi drtí individuální rekordy a svůj tým Barcelonu žene za dalšími trofejemi. Jednadevadesáti vstřelenými góly za uplynulý rok se nemůže pochlubit žádný jiný fotbalista – a vlastně ani mnoho klubů. Není divu, že si ho Barcelona pojistila lukrativní smlouvou do roku 2018. Díky ní si vydělá 280 milionů korun ročně.

3. Michael Phelps, plavání

Tohle není člověk, ale dravá ryba! Michaela Phelpse nedokázal ani na letošní olympiádě nikdo zastavit. V Londýně posbíral celkem čtyři zlaté medaile a dvě stříbrné. A zároveň vytvořil historický rekord pro individuálního sportovce; nikdo nezískal víc medailí než právě Phelps (18x zlato, 2x stříbro, 2x bronz). Po olympiádě oznámil, že končí s aktivní kariérou.

4. Andy Murray, tenis

Dřímal v něm potenciál, který dlouho nebyl naplno využit. Ovšem v letošním roce začal britský tenista Andy Murray řádit. Vyhrál US Open i olympijský turnaj ve dvouhře. Navrch přidal triumf na OH ve smíšené čtyřhře. Velký vliv na jeho progres měla česká tenisová legenda – kouč Ivan Lendl, který Murrayho konečně probudil.

5. Sebastian Vettel, formule 1

Stal se mistrem světa formule 1 potřetí v řadě. To je úspěch, kterým se Sebastian Vettel navěky zapsal do análů oblíbeného sportu. Přitom ještě v polovině sezony se zdálo, že letošní titul si nechá proklouznout mezi prsty. Jen si vzpomeňte, na Fernanda Alonsa z ferrari ztrácel neuvěřitelných 44 bodů! Pětadvacetiletý Němec ale ukázal, že slůvka „vzdát se“ on nezná.

Vstoupit do diskuse
0

Dejte nám like a sledujte nás!

.
instagram
Články odjinud