Pavel Novotný
22. prosince 2012 • 13:00

NEJ 2012: Odfouknutý Berdych, prsatá Caroline i pády hrdinů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen to nejluxusnější menu připravila pro tenisové příznivce sezona 2012. Fanoušci si mohli užívat nejen špičkových výměn, ale i celé řady kuriózních situací či netradičních momentů. Server isport.cz pro vás připravil přehlídku pěti událostí, na které se jen tak nezapomene. Která z nich vás zaujala nejvíce?



1. Andy Murray - Tomáš Berdych

Dva soupeři se postavili v semifinále US Open do cesty Tomáši Berdychovi. Andy Murray a především silný vítr, který dělal z očekávaného duelu loterii, byl nad síly rodáka z Valašského Meziříčí.

Po vyhrané první sadě Berdych prohrával ve druhém setu již 2:5, když prudký vítr odfoukl hráčům židle i s ručníky. Tento moment rozesmál jak oba aktéry na dvorci, tak i diváky na centrálním kurtu.



2. Marin Čilič - David Nalbandian

Na chvíle, kdy si zahrál finále Wimbledonu, může David Nalbandian již jen vzpomínat. O to více překvapil jeho výstup ve finále turnaje v Londýně, ve kterém padl i díky tomu, že nezvládl své nervy.

Po prohraném podání vzteky nakopl stoličku, na které seděl lajnový rozhodčí. Bohužel pro něj i pro sebe trefil i jeho nohu. Následovala okamžitá diskvalifikace a konec nadějí.

3. Wozniacká - Šarapovová

Co více si přát, než duel dvou tenisových krásek Marie Šarapovové a Caroline Wozniacké. Fanoušci si mohou užívat nejen půvabu obou slečen, ale většinou i velmi kvalitní hry. A když jde navíc ještě o exhibici, je o zábavu teprve postaráno.

V brazilském Sao Paulo o tom dánská tenistka přesvědčila dokonale. Přímo na kurtu si vycpala prsa i kalhotky ručníkem a parodovala Serenu Williamsovou.


4. Michael Llodra - Andy Murray

Že se nejlepší tenis hraje ve finále? Nemusí to tak být zdaleka vždy. Již ve třetím kole Australian Open předvedli Andy Murray a Michael Llodra v jednom gamu výměnu, ve které bylo tolik tenisové krásy, že by to vystačilo s přehledem na celý zápas.

Ani tato tenisová paráda Francouzovi k překvapení nestačila, ale minimálně na tento odehraný game proti velkému favoritovi mohl být opravdu hrdý.




5. Novak Djokovič - Rafael Nadal

Téměř šest hodin se honili ve finále Australian Open po dvorci Novak Djokovič a Rafael Nadal. Společnými silami tak vytvořili rekord, pokud jde o nejdelší grandslamové finále v historii.

V neskutečném zápase se nakonec radoval srbský tenista. Veliká poklona za heroický výkon však patří oběma tenistům. Ti byli po zápase tak vyčerpáni, že při závěrečném ceremoniálu doslova sotva stáli na nohou. Vysvobodili je až pořadatelé, kteří oběma vyčerpaným borcům přinesli židle.

Nadal s talířem pro druhého muže Australian Open
Nadal s talířem pro druhého muže Australian Open

Vstoupit do diskuse
0

Dejte nám like a sledujte nás!

.
instagram
Články odjinud