19. ledna 2014 • 09:17

To byla jízda! Berdych smetl Andersona a prošel do čtvrtfinále

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Paráda! Tomáš Berdych zatím v Melbourne válí. V osmifinále Australian Open rozdrtil Jihoafričana Kevina Andersona a po setech 6:2, 6:2 a 6:3 postoupil do čtvrtfinále, kam se probojoval počtvrté v kariéře. Český tenista v Austrálii zatím neztratil ani set, o postup mezi nejlepší čtyři tenisty se utká se Španělem Ferrerem. Zápas jsme sledovali ONLINE na iSport.cz.



O největší překvapení turnaje se postarala Srbka Ana Ivanovičová, která vyřadila světovou jedničku Serenu Williamsovou. Američanku v osmifinále porazila 4:6, 6:3 a 6:3. Skončila tak vítězná série Williamsové čítající 25 zápasů v řadě.

Berdych proti Andersonovi potvrdil roli favorita a Jihoafričana porazil i v desátém vzájemném utkání. Český tenista předvedl výborný výkon a jednadvacátého hráče světa přesvědčivě přehrál. Berdych dvakrát v utkání při dobíhání míče spadl, ale nic se mu nestalo a ve čtvrtém utkání v po sobě neztratil podání ani set.

Zápas Berdych - Anderson jsme sledovali ONLINE ZDE

"Kdybych srovnal tenhle rok s těmi předešlými, tak letos to jde nejlépe. Ušetřil jsem hodně energie, kterou budu potřebovat v dalším zápase," řekl Berdych v rozhovoru na kurtu. "Je vždy skvělé přežít na grandslamu první týden, a zvláště letos, kdy to bylo kvůli vedru náročné. Jsem spokojen, sebevědomí do dalších zápasů roste."

S Ferrerem má Berdych negativní bilanci 4:7, ale naposledy se oba střetli loni na Turnaji mistrů a v Londýně se radoval z výhry svěřenec Tomáše Krupy. "Jak jsem řekl, je dobře, že mám dost sil, budu je potřebovat. Loni jsme na konci roku spolu hráli dvakrát, jednou vyhrál on, jednou já. Bude to zase vyrovnané," řekl Berdych.

Nezaváhal obhájce titulu Novak Djokovič. Srb měl snadnou práci s Italem Fabio Fogninim a vyhrála jistě ve třech setech.

Tomáš Berdych v osmifinále Australian Open proti Kevinu Andersonovi
Tomáš Berdych v osmifinále Australian Open proti Kevinu Andersonovi

Senzace! Williamsová v Austrálii končí

Čtrnáctá nasazená Ivanovičová postoupila do grandslamového čtvrtfinále poprvé od US Open 2012. "Ohromné! Snažila jsem se prostě hrát co nejlépe. Není jednoduché hrát s šampionkou Serenou, ale je to taky jen člověk," řekla.

Srbka, vítězka Roland Garros v roce 2008, především výborně returnovala tvrdý servis Williamsové. Ivanovičová se i dobře pohybovala, zatímco favoritka působila těžkopádně a v Melbourne tak nepřidá svůj osmnáctý grandslamový vavřín.

Williamsová měla podle svého trenéra Patricka Mouratogloua v tréninku v posledních dnech problémy se zády a zvažovala odstoupení. "Nechci se vymlouvat. Mohla jsem hrát desetkrát lépe, ale Ana si zaslouží uznání. Nedala jsem jí to zadarmo. Ona si chodila pro míče, hrála odvážně a výborně," ocenila Serena.

Američanka udělala 31 nevynucených chyb a většinu z nich netypicky z bekhendu. "Tolik chyb jsem snad neudělala od osmdesátých let," řekla Williamsová.

Loni prohrála Williamsová v Melbourne ve čtvrtfinále s krajankou Sloane Stephensovou a po zápase si stěžoval na zraněný kotník, o rok dříve vypadla v osmifinále s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou kvůli bolavé noze.

Do čtvrtfinále kromě Ivanovičové postoupily také Číňanka Li Na a poprvé v Austrálii Italka Flavia Pennettaová. Čtvrtá nasazená Li Na nedala šanci Makarovové, kterou za necelou hodinu porazila 6:2, 6:0, a ve čtvrtfinále se střetne právě s 28. nasazenou Pennettaovou. "Flavia je o den starší než já, tak konečně nebudu hrát s nikým mladším," řekla jednatřicetiletá Li Na.

Ve čtyřhře jde dál česko-indická dvojice Leander Paes a Radek Štěpánek, kteří ve třetím kole zvítězili nad indicko-nizozemským párem Bhambri, Venus 6:3, 6:2. Postoupila i Květa Peschkeová se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou, naopak Lucie Hradecká s Nizozemkou Michaellou Krajicekovou byly vyřazeny.

Tenisový turnaj Australian Open:

Muži:

Dvouhra - 4. kolo:

Djokovič (2-Srb) - Fognini (15-It.) 6:3, 6:0, 6:2,
Ferrer (3-Šp.) - Mayer (Něm.) 6:7 (5:7), 7:5, 6:2, 6:1,
Berdych (7-ČR) - Anderson (19-JAR) 6:2, 6:2, 6:3.

Čtyřhra - 3. kolo:

Paes, Štěpánek (5-Ind./ČR) - Bhambri, Venus (Indie/Nový Zéland) 6:3, 6:2.

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo:

S. Williamsová (1-USA) - Ivanovičová (14-Srb.) 6:4, 3:6, 3:6,
Li Na (4-Čína) - Makarovová (22-Rus.) 6:2, 6:0,
Kerberová (9-Něm.) - Pennettaová (28-It.) 1:6, 6:4, 5:7.

Čtyřhra - 3. kolo:

Hradecká, Krajiceková (ČR/Niz.) - Peerová, Solerová (Izr./Šp.) 6:4, 6:7 (5:7), 2:6,
Peschkeová, Srebotniková (4-ČR/Slovin.) - Hao-Ching Chan, Huberová (13-Tchaj-wan/USA) 6:2 6:7 (6:8), 6:4.

Juniorky:

Čtyřhra - 1. kolo:

Šaulská, Vichljancevová (Rus.) - Novotná, Chengová (ČR/N.Zél.) 3:6, 6:3, 10:7.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud